• Business

    SHIPPING FOCUS: Νέο big deal για τον Συμεών Παληό

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέο ναυλοσύμφωνο εξασφάλισε η Diana Shipping

    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού, συνήψε νέα συμφωνία με τη Hudson Shipping Lines Inc., η οποία και θα ναυλώσει το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax Protefs (χωρητικότητας 73.630-dwt και κατασκευής 2004) για μια περίοδο διάρκειας 12-15 μηνών. Οι ημερήσιοι ναύλοι που συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 7.900 δολαρίων, ενώ, η χρονοναύλωση αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα ύψους 2,84 εκατ. δολ. στη ναυτιλιακή από την ελάχιστη διάρκειά της. Το συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από τις 23 Ιουνίου 2017.

    Η Ocean Yield στην αμερικανική OTCQX αγορά

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η εισαγωγή της νορβηγικής ναυτιλιακής Ocean Yield στην εξωχρηματιστηριακή αγορά (OTCQX) της Νέας Υόρκης προχωράει στο επόμενο στάδιο, κάνοντας έτσι ευκολότερο στους Αμερικανούς επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις στην εταιρεία, όπως τόνισε ο CEO Lars Solbakken.

    Στον Wilbur Ross ο Hal Malone

    Ο επενδυτής Hal Malone -πρώην στέλεχος της Jefferies– είναι ο νέος επικεφαλής του ναυτιλιακού τμήματος της εταιρείας WL Ross & Co., συμφερόντων του μεγαλοεπενδυτή και νυν υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur L. Ross. Μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής στρατηγικής του ομίλου Navig8, του μεγαλύτερου διαχειριστή ναυτιλιακών κοινοπραξιών διεθνώς.

    Εμπόδια στην εξαγορά της TIL από την Teekay

    Αντίθετη εμφανίζεται στην εξαγορά της Tanker Investments Ltd (TIL) από την Teekay Tankers η Huber Capital Management, η οποία κατέχει ποσοστό της τάξεως του 10,2% στην τελευταία. Η Huber αντιτίθεται στη συμφωνία λόγω του ότι δεν θεωρεί ότι η TIL έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές ως εταιρεία για να ενσωματωθεί από την Teekay.

    Απεβίωσε ο τραπεζίτης που εδραίωσε την παρουσία της RBS στην Ελλάδα

    Ο Rex Harrington, ο ναυτιλιακός τραπεζίτης που οδήγησε τη Royal Bank of Scotland (RBS) να κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τις δεκαετίες ’80 και ’90, απεβίωσε στην ηλικία των 83. Μετά τη συνταξιοδότησή του, εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε πολλές ελληνικές ναυτιλιακές, μεταξύ των οποίων και η General Maritime (νυν “Gener8”) του Πήτερ Γεωργιόπουλου.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (20/6/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 847 (-1)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1110 (-59)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1017 (+33)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 717 (+9)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 441 (+4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωτοπόροι στις παραγγελίες πλοίων για το 2017 οι Έλληνες εφοπλιστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο CEO της GasLog βλέπει μεγάλη αύξηση της ζήτησης στην αγορά LNG την επόμενη τριετία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Ποιος του έδωσε στο παρά πέντε το «φιλί της ζωής»



    ΣΧΟΛΙΑ