• Business

    SHIPPING FOCUS: Ενισχύει δυναμικά το στόλο του ο Συμεών Παληός

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέο πλοίο στο στόλο της Diana Shipping

    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, ολοκλήρωσε την παραλαβή του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου Electra (πρώην “Grain May”, χωρητικότητας 87.150-dwt και κατασκευής 2013). Με αυτή την προσθήκη, ο στόλος της ναυτιλιακής αυξάνεται στα 51 πλοία.

    Εκλέγει νέο ΔΣ το Propeller Club

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Στις 31 Μαΐου, το International Propeller Club of Piraeus πρόκειται να εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο του οποίου η θητεία θα έχει διάρκεια δύο χρόνια. Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ενώ, μετά τις σχετικές διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και την ανάγνωση των πεπραγμένων, θα ακολουθήσει η εκλογική διαδικασία.

    Η Costa θα κάνει 4.500 προσλήψεις

    Έως το έτος 2022, η εταιρεία κρουαζιέρας Costa Group (θυγατρική του Ομίλου Carnival) πρόκειται να προχωρήσει σε 4.500 νέες προσλήψεις. Τις θέσεις θα καλύψουν αποκλειστικά Ιταλοί ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα εργαστούν κυρίως στα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας. Σημειώνεται ότι στον Όμιλο Carnival εργάζονται ήδη 5.000 Ιταλοί.

    Στα 0,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Minoan το Q1

    Κατά τη διάρκεια του Q1 του 2017, οι Μινωικές Γραμμές κατέγραψαν κέρδη ύψους 0,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 4 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε η διοίκηση, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν σημαντικά από τη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων που διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 και όπως εκτιμά, θα επιδράσουν αρνητικά στο ετήσιο αποτέλεσμα του 2017.

    Διωρία ως το Σεπτέμβριο για τη διάσωση της Swissco

    Η Swissco Holdings (με έδρα τη Σιγκαπούρη) -που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλοίων ανεφοδιασμού ανοικτής θαλάσσης- έχει διωρία μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου να καταρτίσει πλάνο αναδιάρθρωσης, με βάση την σχετική απόφαση που εξέδωσαν οι ειδικοί διαχειριστές της εταιρείας. Το πλάνο είναι απαραίτητο προκειμένου να ορθοποδήσει η ναυτιλιακή, απαιτεί ωστόσο την έγκριση των πιστωτών.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (30/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 900 (-12)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1564 (-27)
    • Baltic Panamax index (BPI): 842 (-3)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 712 (-9)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 461 (-8)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Επιστροφή στα δάνεια με 150 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος προς εφοπλιστές: Προσοχή! Μην παραγγέλνετε άλλα τάνκερ – Οι μεγάλοι κίνδυνοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βελτιωμένες οι τιμές στην αγορά LPG στο α’ τρίμηνο 2017 – Ποιες είναι οι προοπτικές



    ΣΧΟΛΙΑ