• Business

    SHIPPING FOCUS: Διευρύνθηκαν οι ζημίες για τον Συμεών Παληό

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Διεύρυνση ζημιών για τη Diana Containerships

    Στο «κόκκινο» λόγω της αδύναμης ναυλαγοράς των εμπορευματοκιβωτίων βρέθηκε η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του Συμεών Παληού, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι ζημίες διευρύνθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 7,4 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 5,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Παράλληλα, την κατιούσα πήρε και ο τζίρος της εταιρείας καθώς ανήλθε μόλις στα 3,8 εκατ. δολ. το Q1 φέτος, έναντι εσόδων ύψους 11,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

    Νέο δρομολόγιο στον Κόλπο της Αμερικής από την BBC

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η γερμανική ναυτιλιακή BBC Chartering θα εισάγει νέο δρομολόγιο για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Αμβούργου και άλλα κομβικά σημεία με προορισμό τον Κόλπο της Αμερικής. Νέα δρομολόγια θα ξεκινούν ανά δεκαπενθήμερο, ενώ το project θα ξεκινήσει από τα μέσα του Ιουνίου.

    Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την ΕΕΝΜΑ

    Ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν πλοία με τις κατάλληλες προδιαγραφές και το έμπειρο προσωπικό να μην υποχρεούνται σε χρήση πλοηγικών υπηρεσιών, ζήτησαν την Δευτέρα (22 Μαΐου 2017) εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), Χρήστο Λαμπρίδη, παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΠ ΑΕ και της Πλοηγικής Υπηρεσίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η MPC Container Ships εξαγόρασε 7 πλοία

    Η νεοϊδρυθείσα ναυτιλιακή MPC Container Ships -με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας- προχώρησε στην εξαγορά 7 containerships για το ποσό των 38 εκατ. δολαρίων, ενώ το συμβόλαιο περιλαμβάνει και options για την απόκτηση ακόμη 6. Τα πέντε πρώτα πλοία έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ η παραλαβή των τελευταίων 2 αναμένεται για τα τέλη Ιουνίου.

    Στη Centrofin τα 4 tankers της India Steamship;

    Στη ναυτιλιακή Centrofin Management, συμφερόντων του Δημήτρη Προκοπίου, όπως όλα δείχνουν θα περάσουν τα 4 δεξαμενόπλοια τύπου aframax της India Steamship, σύμφωνα με τους brokers, οι οποίοι υπολογίζουν ότι το κόστος deal θα ανέλθει στα 90 εκατ. δολάρια. Η Centrofin έχει ήδη παρουσία στο υγρό φορτίο καθώς έχει στο στόλο της 16 δεξαμενόπλοια τύπου VLCC, suexmax και aframax.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (22/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 954 (-2)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1704 (+36)
    • Baltic Panamax index (BPI): 854 (-16)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 753 (-6)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 496 (-6)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Ζημιές μεν, αισιοδοξία δε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Αποφεύγει τα νεότευκτα πλοία η Safe Bulkers, αλλά βολιδοσκοπεί μεταχειρισμένα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Βαλέντης: Νέο πλοίο και σημαντική συμφωνία για τα δάνεια της Pyxis Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ