• Business

    SHIPPING FOCUS: Αεροδιακομιδή ναύτη από πλοίο του Λου Κολλάκη

    Λου Κολλάκης Chartworld ναυτιλία

    Λου Κολλάκης, εφοπλιστής Chartworld Shipping Corporation


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Διακομίστηκε με ελικόπτερο ναύτης από πλοίο-ψυγείο της Chartworld

    Ένας ναύτης, μέλος του πληρώματος του πλοίου-ψυγείου Nederland Reefer (χωρητικότητας 627.986-cbf και κατασκευής 1991) που ανήκει στη ναυτιλιακή Chartworld Shipping του εφοπλιστή Λου Κολλάκη, έπεσε από γερανό ύψους 5 μέτρων. Ως αποτέλεσμα της πτώσης, ο ναύτης υπέστη βαρείς τραυματισμούς και χρειάστηκε να διακομιστεί με ελικόπτερο από το πλοίο, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Φάλμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνδρομή της Ακτοφυλακής αλλά και βοήθεια των υπόλοιπων μελών του πληρώματος ήταν άμεση ώστε ο ναύτης να μπορέσει να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

    Ναύλωσε πλοίο της Genco η SwissMarine

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή SwissMarine -με έδρα την Γενεύη της Ελβετίας– προχώρησε στη ναύλωση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Genco London (χωρητικότητας 177.852-dwt και κατασκευής 2007), το οποίο ανήκει στην εισηγμένη στη Wall Street Genco Shipping & Trading. Η ναύλωση θα έχει διάρκεια 11-14,5 μήνες ενώ το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.

    Πούλησε 2 bulkers η Eagle Bulk

    Στην πώληση δύο αδελφών φορτηγών πλοίων προχώρησε η ναυτιλιακή Eagle Bulk, τα οποία ήταν από τα παλαιότερα που είχε στο στόλο της. Ο λόγος για τα Wren και Woodstar (αμφότερα χωρητικότητας 53.000-dwt και κατασκευής 2008), από την πώληση των οποίων η εταιρεία εισέπραξε το ποσό των 15,4 δολαρίων (7,6 εκατ. για το Wren και 7,8 εκατ. για το Woodstar).

    Επίσημη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΛΠ

    Με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του οργανισμού στον Πειραιά, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Captain Fu Chengqiu και άλλα μέλη της διοίκησης, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμένος, όπου ενημερώθηκε και για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρέσβης έχει υπηρετήσει και στο Χονγκ Κονγκ.

    Πούλησε το παλαιότερο υγραεριοφόρο της η Epic Gas

    Η ναυτιλιακή Epic Gas, η οποία έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και δραστηριοποιείται στις μεταφορές υγραερίου (LPG), πούλησε το παλαιότερο πλοίο της στην FGAS Petrol από το Βιετνάμ. Πρόκειται για το Epic Capri (χωρητικότητας 3.310-cbm και κατασκευής 1997), το οποίο πωλήθηκε για 3,3 εκατ. δολάρια.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (08/08/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1038 (+2)
    • Baltic Capesize Index (BCI): 1659 (+4)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1170 (+12)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 759 (-3)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 472 (-3)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Λιβανός: «Μπερδεμένοι» οι αναλυτές με τη ναυτιλιακή του – Τι βλέπουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Επέκταση της ναύλωσης πλοίου της Diana Shipping με τα διπλάσια λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ