• Business

    Μίνως Κυριακού: Ποιο στέλεχος του εφοπλιστή πέθανε εξίσου ξαφνικά με τον ίδιο

    Κυριακού

    Μίνως Κυριακού (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο ξαφνικός θάνατος του ισχυρού εφοπλιστή του ναυτιλιακού ομίλου Athenian Group Μίνωα Κυριακού το απόγευμα της Κυριακής (2/7/2017), συγκλόνισε όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα της χώρας. Ωστόσο, μόλις λίγους μήνες πριν τον Απρίλιο, έφυγε από τη ζωή εξίσου ξαφνικά και το δεξί του χέρι στην Athenian Tankers UK Ltd., ο Karl Schmitt, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής του βρετανικού βραχίονα της ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του Μίνωα Κυριακού.

    Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, ο Karl Schmitt απεβίωσε αιφνιδίως στις 10 Απριλίου του 2017. Ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία ως εκπαιδευόμενος επιθεωρητής στην εταιρεία William Cory το έτος 1967, όπου επισκέπτονταν πλοία στον ποταμό Τάμεση. Από εκεί, πήρε μεταγραφή για τη ναυτιλιακή Athel Line, η οποία κατόπιν μετουσιώθηκε στις Anco Tankers και Panocean. Εκεί ο Schmitt ήταν υπεύθυνος του τμήματος chartering για τη μεταφορά βόειων ελαίων στις περιοχές της Ινδονησίας και της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Karl Schmitt Κυριακού
    Karl Schmitt

    Το έτος 1977 ο Schmitt μετέβη στην Ελλάδα καθώς προσελήφθη από τον Μίνωα Κυριακού για να ενταχθεί στο δυναμικό της Athenian, ώστε να βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει στις μεταφορές βόειων ελαίων, μια αγορά που την ήξερε καλά. Δυο χρόνια μετά, το έτος 1979, μετέβη ξανά στο Λονδίνο όπου και ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στη νεοϊδρυθείσα τότε Athenian Tankers UK Ltd.

    Επρόκειτο για έναν «έμπιστο συνεργάτη», όπως σημείωσε τον Απρίλιο η οικογένεια Κυριακού, με αφορμή το θάνατό του. Ήταν εκείνος που εξέλιξε τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας και την επανατοποθέτησε εμπορικά από τις μεταφορές βόειων ελαίων, στις μεταφορές χημικών προϊόντων και από εκεί στρατηγικά στην αγορά των δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC, μετουσιώνοντας έτσι την Athenian σε έναν ισχυρό παίκτη στις μεταφορές αργού πετρελαίου.

    Το στέλεχος της Athenian Tankers UK Steven Woodfield, είχε αναφέρει τότε για το θάνατο του Schmitt ότι «ήταν ένας άκρως σεβαστό και θαυμαστό στέλεχος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με ακεραιότητα, επαγγελματισμό και τεράστια εμπειρία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μίνως Κυριακού: Ποιος ήταν ο ισχυρός εφοπλιστής πίσω από την Athenian Sea Carriers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Μίνως Κυριακού σε ηλικία 75 ετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μίνως Κυριακού: Πώς από το μηδέν δημιούργησε μια μιντιακή αυτοκρατορία



    ΣΧΟΛΙΑ