• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: 110 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του – Πτώση της μετοχής κατά 8%

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος,

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Επικεφαλής COSTAMARE.


    Μεγάλη πτώση της τάξεως του 8,89% κατέγραφε η μετοχή της Costamare, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Κωστής Κωνσταντακόπουλος, στη συνεδρίαση της Wall Street της Πέμπτης (25 Μαΐου 2017), παρά το γεγονός ότι η ναυτιλιακή αύξησε το μέγεθος της δημόσιας προσφοράς στα 13,5 εκατομμύρια τεμάχια και αναμένει πλέον έσοδα ύψους 110 εκατ. δολαρίων.

    Κωνσταντακόπουλος

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή, η διοίκηση αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των κοινών ονομαστικών μετοχών που θα διατεθούν στη δημόσια προσφορά που ανακοίνωσε νωρίτερα, στα 13,5 εκατομμύρια τεμάχια, από τα 12,5 εκατομμύρια που είχε αρχικά σκοπό να διαθέσει, με τιμή 7,10 δολαρίων ανά τεμάχιο.

    Έτσι, οι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς -που είναι οι Morgan Stanley, Wells Fargo Securities, JP Morgan, Citigroup και Stifel– θα έχουν option 30 ημερών για την απόκτηση έως και 2.025.000 επιπλέον μετοχών, έναντι 1.875.000 μετοχών που ίσχυε, σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά κοινών μετοχών, η οποία, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται η TradeWinds, έχει ήδη προσελκύσει ισχυρό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα έσοδα από τη δημόσια προσφορά για κεφαλαιουχικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων εξαγορών πλοίων, και για άλλους γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν αποπληρωμές χρέους.

    Εξάλλου, πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος, είχε ανοίξει ένα “παράθυρο” για επιλεκτικές εξαγορές πλοίων, επισημαίνοντας πως υπάρχουν καλές ευκαιρίες, ειδικά για μεταχειρισμένα πλοία, υπενθυμίζοντας εξάλλου πως πριν από λίγο καιρό η ναυτιλιακή απέκτησε τρία containerships από τη γερμανική αγορά, τα οποία έχουν ναυλωθεί από την Maersk Line για περίοδο πέντε με επτά ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Καλό deal με προειδοποίηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Navios Holdings, παρά τις διευρυμένες ζημίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Μειώθηκαν στο 1/3 οι ζημίες της Star Bulk μέσα σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ