• Business

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Έβδομο bulker για την Pavimar μέσα στο 2017

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Επικερδής πώληση από την Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Pavimar (με επικεφαλής την Ισμήνη Παναγιωτίδη) συνεχίζει την αξιοσημείωτη επέκταση της, ολοκληρώνοντας την αγορά του έβδομου bulker της για το 2017.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία προχώρησε στην αγορά του Tenmyo Maru (χωρητικότητας 58.749-dwt και κατασκευής 2008) από την ιαπωνική Kambara Kisen. Το bulker κόστισε στην Pavimar 13,8 εκατομμύρια δολάρια, τιμή λίγο υψηλότερη από την αναμενόμενη.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αυτό θα είναι το πέμπτο supramax που αγοράζει η ναυτιλιακή φέτος.

    Η τελευταία αγορά της Pavimar πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, όταν η ναυτιλιακή αγόρασε τα bulkers Privgulf και Privbaltic (χωρητικότητας 58.000-dwt  και κατασκευής 2013) για ένα ποσό που ανήλθε στα 25,6 εκατομμύρια δολάρια και για τα δύο πλοία. Ωστόσο φαίνεται πως η Pavimar ακύρωσε τη συμφωνία για το φορτηγό πλοίο Privbaltic, το οποίο κατέληξε στην Transman.

     Η ναυτιλιακή με επικεφαλής την Ισμήνη Παναγιωτίδη, ξεκίνησε την πορεία την στην Αθήνα πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Ο στόλος της πλέον απαρτίζεται από 13 φορτηγά πλοία: ένα capesize, δύο kamsarmaxes, πέντε panamaxes και ακόμη πέντε supramaxes, με τον μέσο όρο ηλικίας των πλοίων να υπολογίζεται στα 9 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε για scrap το μοναδικό της πλοίο η Unibulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες ελληνικές εταιρείες κυνηγούν το μεγάλο deal με την Total (και ποια μένει έξω)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία η πρώτη ναυτιλιακή του Γιώργου Οικονόμου, Drytank

     



    ΣΧΟΛΙΑ