• Business

    Α. Φράγκου: Νέο δυναμικό deal με 2 containerships για τη Navios

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Σε ακόμη μία δυνατή κίνηση φαίνεται πως προχωράει η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου με την επικείμενη αγορά δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της ναυτιλιακής της Navios Maritime Containerships.

    Η εισηγμένη στο Όσλο ναυτιλιακή της κα Φράγκου, προσθέτει στο στόλο της δύο containerships (χωρητικότητας 4.250-teu και κατασκευής 2009), με το κόστος και για τα δύο πλοία να ανέρχεται στα 19,75 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα πλοία αναμένεται να ενσωματωθούν στο στόλο της Navios τον επόμενο μήνα. Τα έσοδα που αναμένεται να αποφέρουν στην εταιρεία, τους επόμενους 12 μήνες, υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο δολάρια -χωρίς να συνυπολογίζονται ενδεχόμενοι τόκοι, φόροι και αποσβέσεις- σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.

    Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των containerships, με πηγές τις αγοράς να αναφέρουν πως είναι πιθανό τα δύο πλοία να είναι μέρος του εναπομείναντα στόλου της Rickmers Riderei. H συγκεκριμένη ναυτιλιακή έχει τρία boxships τα οποία ταιριάζουν με την περιγραφή των πλοίων που αγόρασε η Navios.

    Με την ολοκλήρωση του deal, ο στόλος της Navios Maritime Containerships θα φτάσει τα 16 πλοία, με τη συνολική τους χωρητικότητα να ανέρχεται στα 65.600-teu και μέσο όρο ηλικίας τα 9,5 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε για scrap το μοναδικό της πλοίο η Unibulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες ελληνικές εταιρείες κυνηγούν το μεγάλο deal με την Total (και ποια μένει έξω)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία η πρώτη ναυτιλιακή του Γιώργου Οικονόμου, Drytank



    ΣΧΟΛΙΑ