• Business

    Διαμαντής Διαμαντίδης: Σχεδιάζει mega deal 115 εκατ. δολ.;

    Διαμαντής Διαμαντίδης

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής Delta Tankers Ltd. και Marmaras Navigation


    Την επιστροφή της στις εξαγορές φαίνεται πως σχεδιάζει η ναυτιλιακή Delta Tankers, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, μετά από μια απουσία δύο ετών από το κομμάτι των αγοραπωλησιών.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή φέρεται να έχει προχωρήσει στην εξαγορά δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries, την κατασκευή των οποίων είχε αρχικά παραγγείλει η γερμανικών συμφερόντων ναυτιλιακή Johann M. K. Blumenthal.

    Μάλιστα, σε περίπτωση που το deal αυτό ολοκληρωθεί, τότε, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται η TradeWinds, θα σηματοδοτήσει μια αύξηση για τις αξίες των δεξαμενόπλοιων, καθώς ο κ. Διαμαντίδης είναι διατεθειμένος να δώσει 57,5 εκατ. δολάρια για το καθένα, δηλαδή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια πολύ σημαντική επένδυση που θα αγγίξει συνολικά το ποσό των 115 εκατ. δολαρίων.

    Το άνωθεν ποσό είναι μεγαλύτερο από την πιο πρόσφατη αγοραπωλησία που αφορούσε νεότευκτα suezmaxes, καθώς, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση Olympic Shipping and Management είχε προχωρήσει στην εξαγορά των Aegean Fighter και Aegean Miracle (αμφότερα χωρητικότητας 159.000-dwt και κατασκευής 2017) που είχε παραγγείλει η  Arcadia Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, για 100 εκατ. δολάρια.

    Αν η συμφωνία αυτή προχωρήσει, τότε ο στόλος των suezmaxes της Delta Tankers θα αυξηθεί στα 19 από τα 17 που ήδη κατέχει, καθώς πρόκειται για μια αγορά που εξυπηρετεί τις ανάγκες της. Σημειώνεται ότι η τελευταία εξαγορά που πραγματοποίησε ο κ. Διαμαντίδης ήταν το έτος 2015 όταν είχε αποκτήσει ακόμη ένα suezmax από τη ναυτιλιακή Liquimar Tankers του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

    Προς το παρόν, η Delta Tankers διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 25 δεξαμενόπλοια τύπου aframax, suezmax και VLCC, του οποίου η αξία προσδιορίζεται συνολικά στα 731 εκατ. δολάρια με βάση τα επίσημα στοιχεία της online πλατφόρμας ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΘ: Αυξήθηκε κατά 7,5% η διακίνηση containers το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ