• Business

    Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος (BIMCO): Ποιος είναι ο Έλληνας πρόεδρος της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης στον κόσμο

    BIMCO

    Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος BIMCO


    Ο Έλληνας Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής ναυτιλιακής Common Progress, εξελέγη στη θέση του προέδρου της BIMCO, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης στον κόσμο, η οποία αριθμεί πάνω από 2.100 μέλη που προέρχονται από περισσότερες από 120 χώρες.

    Το πρώτο μέλημα του κ. Παπαγιαννόπουλου -που διαδέχεται τον Γάλλο εφοπλιστή Philippe Louis-Dreyfus στη θέση του προέδρου- είναι να προωθήσει την ψηφιοποίηση σε όλο το φάσμα της ναυτιλίας, ενώ η Ένωση θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της διεκπεραίωσης πολλών και διαφορετικών projects κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών για να επιτύχει την ανάπτυξη ενός νέου εργαλείου επεξεργασίας των ναυτιλιακών συμβάσεων.

    Ο κ. Παπαγιαννόπουλος σχολίασε σχετικά ότι «Η BIMCO στοχεύει στην αποδοτικότητα, στην παροχή καλύτερων πληροφοριών και στην μεγιστοποίηση της απλοποίησης των διαδικασιών, ωστόσο, όλη η δουλειά μας να ενισχύσουμε την ψηφιοποίηση σε όλο το εύρος της ναυτιλίας ενέχει ρίσκο σε όλους τους τομείς. Η δουλειά μας πάνω στην διαδικτυακή ασφάλεια θα παραμείνει πρώτη προτεραιότητα, έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι οι στόλοι των μελών μας θα είναι ασφαλείς και ότι οι ναυτικοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν όλους τους πιθανούς κινδύνους της θάλασσας. Απώτερος στόχος μας επίσης είναι η διαφύλαξη όλων των σημαντικών προσωπικών στοιχείων των μελών μας».

    Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, η BIMCO θα προσπαθήσει να μειώσει το διοικητικό βάρος που κουβαλά ο πλοίαρχος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προχωρώντας σε άρση των κανονισμών εκείνων που δεν εξασφαλίζουν πια την ομαλή λειτουργία των πλοίων.

    Ένας ακόμη στόχος της Ένωσης είναι η προώθηση της επιτυχούς εφαρμογής νέων, ισχυρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να εφαρμόσουν τη Σύμβαση του Ballast Water Management. Ακόμη, σε συνεργασία με το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), η BIMCO θα προσπαθήσει να πετύχει τον παγκόσμιο στόχο για τη μείωση των εκπομπών θείου που θα ξεκινήσει να ισχύει από το έτος 2020.

    Πέρα από την εκλογή του κ. Παπαγιαννόπουλου, η Ένωση προχώρησε επίσης στην εκλογή της Sadan Kaptanoglu (γενική διευθύντρια της HI Kaptanoglu Shipping) στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου. Η Kaptanoglu αποτελεί την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή από την ίδρυσή της BIMCO το 1905, ενώ ο κ. Παπαγιαννόπουλος καλωσόρισε την εκλογή της λέγοντας ότι αποτελεί έμπνευση για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην πλέον ανδροκρατούμενη και ανταγωνιστική βιομηχανία της ναυτιλίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Νέο big deal για τον Συμεών Παληό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθανασία Παναγιωτοπούλου (VesselBot): Τι μου είπε ο Prem Watsa



    ΣΧΟΛΙΑ