• Business

    Γκάφα της Lidl: Αφαίρεσαν τους σταυρούς από τις διασημότερες εκκλησίες των Κυκλάδων


    Αντιδράσεις μέχρι και στο Βέλγιο προκάλεσαν η γκάφα της Lidl να «αφαιρέσει» τους σταυρούς από τους διάσημους γαλάζιους και λευκούς τρούλοι των εκκλησιών της Σαντορίνης στις συσκευασίες ελληνικού τροφίμου που πωλείται στο Βέλγιο.

    Το θέμα ανέδειξε πρώτο το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, όταν ένας Βέλγος πελάτης της αλυσίδας διαμαρτυρήθηκε για το photoshop που είχε υποστεί μία από τις διασημότερες όψεις της Ελλάδας που προβάλλεται σε όλο τον κόσμο.

    Ο βέλγος καταναλωτής, ονόματι Αντουάν, δήλωσε σοκαρισμένος που τα καταστήματα πωλούν ελληνικά προϊόντα και σβήνουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού.

    Σύμφωνα με το RTL, σε επικοινωνία που είχε με την αλυσίδα καταστημάτων, ο λόγος ο οποίος δόθηκε για το photoshop είναι ότι η εταιρία αποφεύγει τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων επειδή θέλει να αποφύγει (τη σύνδεσή της) με θρησκευτικές πεποιθήσεις, σεβόμενη την διαφορετικότητα.

    Ωστόσο οι συγκεκριμένες εκκλησίες είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία στον κόσμο και το αισθητικό αποτέλεσμα της παρέμβαση της Lidl δεν φαίνεται πως εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, προσβάλοντας τα μέλη της χριστιανικής πίστης. Κάτι που κατανόησε και η ίδια η εταιρεία, η οποία έσπευσε ζητήσει συγνώμη.

    «Η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» επεσήμανε σχετικά η εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 1.000+1 νύχτες στη Μύκονο: Έφεραν μέχρι και καμήλες για τη συναυλία Ρέμου στο Nammos (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα 6 άτομα που εξαπατούσαν πολίτες, υποσχόμενοι διαγραφή οφειλών προς τη ΔΕΗ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συνεχίζει να προκαλεί την Γερμανία ο Ερντογάν

     



    ΣΧΟΛΙΑ