• Business

    Γιάννης Καντώρος: Eξωστρέφεια και σταθερότητα χρειάζεται η ασφαλιστική αγορά

    Interamerican

    Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interamerican


    Η αγορά χρειάζεται εξωστρέφεια και σταθερότητα στο οικονομικό περιβάλλον, που θα φέρει και επενδύσεις με μικρότερο ρίσκο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η εταιρεία για την ανάδειξη του σύγχρονου ρόλου των ασφαλιστικών συμβούλων.

    Η τοποθέτηση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης, παρατήρησε ο κ. Καντώρος αναφερόμενος στα deals του ασφαλιστικού κλάδου, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά μπορεί να τρέξει πολύ πιο γρήγορα σε ανάπτυξη από την ελληνική οικονομία, εφόσον έλθει να καλύψει κενά και παθογένειες ετών, ειδικότερα στους χώρους των συντάξεων και της υγείας, ενώ στις προοπτικές ανάπτυξης πρόσθεσε ως χαρακτηριστική την αναπτυσσόμενη δυναμική αναγκών και σε άλλους τομείς, όπως η προστασία από φυσικές καταστροφές, οι αστικές ευθύνες, η ασφάλιση στον πρωτογενή τομέα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να συνεργαστούν οι υγιείς εταιρείες ώστε να μεγαλώσει περισσότερο η ασφαλιστική αγορά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος, να ενισχυθεί η οικονομία από την πληρωμή φόρων και εισφορών, να αναπτυχθεί η καινοτομία και να διατεθούν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

    Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 800 άτομα: διοικητικά στελέχη και συνεργάτες των δύο φυσικών δικτύων, του εταιρικού agency που έχει παράδοση 45 χρόνων και των brokers. Η εκδήλωση σηματοδότησε και την πολιτική της εταιρείας στη διανομή όσον αφορά στη διαμεσολάβηση, με αναγνώριση της συμβολής των δικτύων. Επισημαίνεται ότι, με βάση την παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων πρώτου τετραμήνου που έφθασαν τα 118,6 εκατ., αυξημένα κατά 4,5% έναντι του αντίστοιχου τετραμήνου του 2016, στο εύρος της πολυκαναλικής διανομής της Interamerican το εταιρικό δίκτυο συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο (38,8%). Ειδικότερα για την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου, εξελίσσεται δημιουργικά για δεύτερο έτος το σχέδιο “Genesis”, που πέρυσι πρόσθεσε στο δυναμικό 631 νέους πιστοποιημένους συνεργάτες και 5 νέα γραφεία πωλήσεων. Το εταιρικό δίκτυο αριθμεί, σήμερα, 38 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και 1.780 ενεργούς συνεργάτες.

    Ειδικότερα για την Interamerican, ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε στα στοιχεία τα οποία ενισχύουν τη σχέση εμπιστοσύνης που επιζητεί η εταιρεία με τους πελάτες της. Σημείωσε τον υψηλό δείκτη φερεγγυότητας -190% για την εταιρεία ζημιών και 150% για την εταιρεία ζωής-, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη κατά την τελευταία πενταετία που φθάνουν στα 114 εκατ. ευρώ, το μέρισμα 15 εκατ. που έδωσε στους μετόχους πέρυσι, «που σημαίνει ότι η εταιρεία, για να δώσει μέρισμα εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχει λυμένα όλα τα κεφαλαιακά θέματα».

    Επίσης, τόνισε τις κινήσεις ανάπτυξης, όπως η είσοδος στην αγορά της Κύπρου με την Anytime και η δημιουργία, προσεχώς, νέου πολυϊατρείου Medifirst στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, τις λειτουργικές καινοτομίες και την αξιοποίηση ανθρώπων, όπως το INTERAMERICAN Analytical Center που θα προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων όχι μόνο στην εταιρεία αλλά και σε όλες τις θυγατρικές του ομίλου ACHMEA εκτός Ολλανδίας, τις εφαρμογές τηλεματικής στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων κ.ά. Για τη διανομή, ο κ. Καντώρος υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να φανταστούμε το ασφαλιστικό μέλλον χωρίς ένα ισχυρότερο ρόλο των φυσικών δικτύων πωλήσεων και θέλουμε να δημιουργούμε αξία για τους συνεργάτες μας διαμεσολαβητές, είτε ανήκουν στο εταιρικό δίκτυο είτε είναι πράκτορες ή μεσίτες».



    ΣΧΟΛΙΑ