• Business

    Δισεκατομμυριούχος, πρώην ψαράς, χαρίζει την περιουσία του για το καλό του περιβάλλοντος

    δισεκατομμυριούχος


    Ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Kjell Inge Roekke, πρώην ψαράς του οποίου η περιουσία προέρχεται από την βιομηχανία πετρελαίων, θα ξεκινήσει τη χρηματοδότηση ερευνητικού πλοίου που θα καθαρίσει τον ωκεανό από πλαστικά αντικείμενα.

    Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό WWF, ο Roekke συμμετέχει στο όλο εγχείρημα μαζί με άλλους δισεκατομμυριούχος, όπως οι Bill Gates, Warren Buffet και Mark Zuckerberg.

    Η περιουσία του Νορβηγού Roekke εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Aftenposten δήλωσε, «Θέλω να δώσω πίσω στην κοινωνία ένα μεγάλο μέρος χρημάτων από αυτά που έχω κερδίσει. Αυτό το πλοίο είναι μέρος αυτού».

    Το ερευνητικό πλοίο θα αποτελείται από πλήρωμα 30 ατόμων με χώρο για 60 ερευνητές και κάποια εργαστήρια. Θα αφαιρεί από το νερό τα αντικείμενα και στη συνέχεια θα λιώνει έως και 5 τόνους πλαστικού την ημέρα.

    «Η θάλασσα καλύπτει το 70% της επιφάνειας της Γης και το περισσότερο μέρος της δεν έχει ερευνηθεί», δήλωσε ο Roekke.

    Πάντως, δεν ανέφερε το κόστος του πλοίου ή το ποσό που πρόκειται να δωρήσει. Παράλληλα, ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του διατηρούν ένα ίδρυμα που προσφέρει υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

    Από την άλλη, η Nina Jensen της WWF δήλωσε πως οι απόψεις του κ. Roekke σχετικά με την εκμετάλλευση πετρελαίου απέχουν από τις δικές της και εξακολουθεί να διαφωνεί. Παρ’ όλα αυτά είναι ενθουσιασμένη για το πρότζεκτ και ανυπομονεί να δει αν όντος το όνειρο της εξάλειψης πλαστικού στους ωκεανούς θα πραγματοποιηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε το πιο ρομαντικό εστιατόριο στις Μαλδίβες. Το Hurawalhi (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Video: Δείτε που παρκάρουν δυο supercars αξίας πολλών εκατ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιαπωνία: Δείτε το υπερπολυτελές τρένο με εισιτήριο αξίας 10.000 δολ. (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ