• Business

    Βάζει μπροστά τη μεγάλη επένδυση στον Παναμά η Grivalia Properties

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia


    Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και τυπικά η επένδυση της Grivalia Properties (μέσω της θυγατρικής της, Grivalia Hospitality) που αφορά στην εξαγορά του 60% του “Pearl Island Project” στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors, και ήδη το αργότερο έως το τέλος του μήνα, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας, θα ενεργοποιηθεί το πρώτο στάδιο της επένδυσης.

    Το πρώτο αυτό στάδιο αφορά στην ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ritz Carlton, και η σχετική επένδυση ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

    Στη γενική συνέλευση της Grivalia ξεχώρισε εξάλλου η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Χρυσικού στην εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της εταιρείας από το 2006 (όταν και μπήκε στο Χρηματιστήριο) έως το 2016, η οποία είναι και μία από τις πέντε μόλις μετοχές με θετικό πρόσημο κατά τη δεκαετία αυτή: όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσικός, αν κάποιος είχε επενδύσει σε χίλιες μετοχές της εταιρείας το 2006 και συμμετείχε πλήρως στις αυξήσεις κεφαλαίου, το χαρτοφυλάκιό του θα είχε σήμερα αξία 33.200 ευρώ, χώρια τα μερίσματα, που πλησιάζουν τα 4.000 ευρώ, μία απόδοση που ξεπερνά το 20%!

    Ο ίδιος υπενθύμισε πως το 2006 η Grivalia Properties είχε στο χαρτοφυλάκιό της 33 ακίνητα, τα οποία σήμερα έχουν σχεδόν υπερτριπλασιαστεί και ανέρχονται σε 91, με συνολική αξία 850 εκατομμυρίων ευρώ και συνολική επιφάνεια οικοπέδων που πλησιάζει τα 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι σήμερα η Grivalia Properties έχει τέσσερις ξένους θεσμικούς επενδυτές που επενδύουν μακροπρόθεσμα στην εταιρεία, κατέχοντας μαζί με τη Eurobank ποσοστό 83,2% της εταιρείας (Fairfax 41,5% Wellington Management Company LLP 11,6%, Brandes Investment Partners 5%, Fidelity 4,99%, Eurobank 20%).

    Εξάλλου, η γενική συνέλευση της Grivalia Properties αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,18258 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) από κέρδη της χρήσης 2016. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ποσό του μερίσματος που αναλογεί στις μετοχές που έχει στην κατοχή της η Εταιρεία, θα προσαυξήσει αναλογικά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες μετοχές και το συνολικό προς διανομή μέρισμα θα ανέλθει σε €0,19 ανά μετοχή (καθαρό).

    Από την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016 (ημ/νια αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

    Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η “Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία” την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017  (record date).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνουν πίσω οι πράκτορες και υπογράφουν τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Airlines: Δίνει μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τιτάν: Σούπερ κέρδη για το 2016. Άνοδος της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ