• Business

    Γ. Οικονόμου: Τρίτο reverse split μέσα σε έναν χρόνο για την DryShips – Καταρρέει η μετοχή της εταιρείας

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Δραματική πτώση άνω του 30% κατέγραψε χθες η μετοχή της ναυτιλιακής DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, υποχωρώντας μόλις στα 74 σεντς του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας για ένα ακόμα reverse split, το τρίτο από τις αρχές του χρόνου.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της DryShips, η ετήσια γενική σύσκεψη των μετόχων ενέκρινε ένα reverse split με αναλογία 1 προς 7 (δηλαδή κάθε επτά μετοχές της εταιρείας θα συγχωνευτούν αυτόματα σε μία), που θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Μαΐου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας να συρρικνωθεί από 65.564.307 σε περίπου 9,4 εκατομμύρια.

    Σημειώνεται ότι η DryShips προχώρησε σε reverse split με αναλογία 1 προς 8 τον Ιανουάριο και σε ένα ακόμα reverse split με αναλογία 1 προς 4 τον Απρίλιο, ενώ από την αρχή της χρονιάς η μετοχή της έχει χάσει το 99,4% της αξίας της.

    Εξάλλου, η DryShips γνωστοποίησε με την ίδια ανακοίνωση ότι τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2017 θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 10 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Γιώργος Οικονόμου βρίσκεται στο “στόχαστρο” ερευνών από δικηγορικές εταιρείες για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος επενδυτών, μετά από ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Το δημοσίευμα που επικαλούνται οι δικηγόροι αναφέρει ότι η DryShips ξεκίνησε μία σειρά πωλήσεων μετοχών αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων μία μέρα αφού οι μετοχές της εκτοξεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 από τα 163 δολάρια στα 2.336 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η DryShips πούλησε μετοχές της στην Kalani Investments, η οποία με τη σειρά τις τις μεταπώλησε σε “μικρούς επενδυτές”, υποστηρίζοντας πως η σειρά αυτή γεγονότων πιθανόν να απέφερε στον Γιώργο Οικονόμου κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι δικηγόροι καλούν τους επενδυτές που έχασαν χρήματα επενδύοντας στην DryShips να επικοινωνήσουν μαζί τους, ενώ ήδη μία από τις δικηγορικές εταιρείες, η Rosen, φέρεται να ετοιμάζει αγωγή για την κάλυψη των απωλειών που υπέστησαν επενδυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Χατζηπατέρας: Τι βλέπουν οι αναλυτές και στηρίζουν τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Deal-μαμούθ 335 εκατ. δολ. για την BW Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση του Mononews: Έκλεισε super deal 150 εκατ. δολ. ο Β. Μαρινάκης



    ΣΧΟΛΙΑ