• Business

    Στ. Μόλαρης: Παίρνει πίσω το πωλητήριο στο Jasmine A η Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Όταν η Empire Bulkers του Σταμάτη Μόλαρη έβαλε πωλητήριο στο χωρητικότητας 76.000 dwt πλοίο Jasmine A (κατασκευής 2006), είχε βάσιμες ελπίδες πως θα κατάφερνε να το πουλήσει σε μία ικανοποιητική τιμή. Όμως οι ελπίδες αυτές διαψεύσθηκαν.

    Η Empire Bulkers απέκτησε το πλοίο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, σε τιμή που θεωρήθηκε τότε πολύ καλή, στα 8 εκατομμύρια δολάρια, και με την πώλησή του περίμενε πως θα αποκόμιζε ένα σημαντικό κέρδος. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, το ενδιαφέρον για το πλοίο ήταν περιορισμένο, και οι υψηλότερες προσφορές που δέχθηκε η εταιρεία μόλις μετά βίας ξεπερνούσε τα 8 εκατομμύρια δολάρια, παρότι σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του εκτιμάται στα 11,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι το Jasmine A έχει ναυλωθεί μέχρι τον Αύγουστο από την Bunge έναντι 7.250 δολαρίων ημερησίως, κι ενώ η τρέχουσα τιμή spot για πλοία τύπου panamax κινείται στα 9.200 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Empire Bulkers είχε αποκτήσει και το φορτηγό πλοίο Maverick Gunner που ανήκε στην επίσης ελληνικών συμφερόντων ιστορική ναυτιλιακή Efploia Shipping, και το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse που το είχε επισχέσει και παρέμενε αγκυροβολημένο από τον Ιούνιο του 2016 στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Η ναυτιλιακή, σύμφωνα με τους brokers, κατέβαλε το ποσό των 13,25 εκατ. δολαρίων για την απόκτησή του.

    Σημειωτέον ότι συνολικά το 2016 η εταιρεία του Σταμάτη Μόλαρη απέκτησε τέσσερα bulkers διαφόρων κατηγοριών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Αγγελικούσης: Στην κορυφή της ελληνικής ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: 28 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Seanergy από δημόσιες προσφορές μέσα σε 10 μήνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Ανέκρουσε πρύμναν» η κυβέρνηση μετά το απαγορευτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου



    ΣΧΟΛΙΑ