• Business

    Σ. Τσαντάνης: Θεαματική αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών για τη Seanergy Maritime

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η αξιοσημείωτη αύξηση του τζίρου και των εσόδων στο β’ τρίμηνο του 2017 περιόρισε τις ζημίες της ναυτιλιακής Seanergy Maritime, συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, με την θετική επίδραση της ανάκαμψης στην αγορά του ξηρού φορτίου να είναι εμφανής στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας.

    Ειδικότερα, στο β’ τρίμηνο του έτους η Seanergy Maritime κατέγραψε ζημίες 3,3 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 5,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με τον τζίρο κατά το ίδιο τρίμηνο να είναι αυξημένος κατά 125% σε ετήσια βάση (στα 18,7 εκατ. δολάρια) και τα μέσα έσοδα από ναυλώσεις πλοίων της να εκτοξεύονται κατά 139%, στα 12.720 δολάρια ημερησίως. Ωστόσο, αυξημένα ήταν και τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων της εταιρείας, όπως και το κόστος χρηματοδότησης.

    Στο πρώτο μισό του έτους οι τιμές ναύλωσης ανέκαμψαν σημαντικά από τα ιστορικά χαμηλά του 2016”, δήλωσε σχετικά ο Σταμάτης Τσαντάνης, προσθέτοντας: “Όπως αναμενόταν, η δομή μας που μας επιτρέπει χαμηλά λειτουργικά κόστη μας βοήθησε να πετύχουμε θετικά λειτουργικά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 για πρώτη φορά μετά την αναδιάρθρωση του στόλου μας το 2015”.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κατά το πρώτο μισό του 2017 οι τιμές ναύλωσης πλοίων capesize αυξήθηκαν κατά 146% περίπου σε σχέση με το πρώτο μισό του 2016, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η βελτίωση των τιμών θα συνεχιστεί. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία σταθερή άνοδος στις τιμές των πλοίων, λόγω της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα ξηρού φορτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Κουντούρης: Αυτός είναι ο πλοιοκτήτης της οικολογικής βόμβας «Αγία Ζώνη II» (videos)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers – Πτώση 32% για τα VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ