• Business

    Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Ezra Holdings – Χρωστά 1,2 δις δολάρια


    Αίτημα για υπαγωγή της στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 11 για προστασία από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ κατέθεσε η εταιρεία Ezra Holdings, με έδρα τη Σιγκαπούρη, προκειμένου “να διευκολύνει την οικονομική αναδιάρθρωση” του ομίλου, που περιλαμβάνει και τις θυγατρικές της EMAS IT Solutions και Ezra Marine Services, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την Ezra, η υπαγωγή στο άρθρο 11 είναι “προς το συμφέρον όλων των μετόχων της εταιρείας”, προσβλέποντας σε μία “διαφανή διαδικασία αναδιάρθρωσης υπό την εποπτεία του αμερικανικού δικαστηρίου χρεοκοπιών”, μέσω της οποίας θα προστατευθούν οι μέτοχοι από “εχθρικές κινήσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν την εταιρεία, μειώνοντας την αξία του ομίλου”.

    Τα χρέη της Ezra εκτιμώνται περίπου στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περίπου τα δύο τρίτα είναι εξασφαλισμένα, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να το υποστούν τράπεζες της Σιγκαπούρης, καθώς η DBS Bank έχει μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις ύψους 272 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η OCBC 184,5 εκατ. δολαρίων. Άλλα 108 εκατ. δολάρια οφείλονται σε μία θυγατρική της HSBC στη Σιγκαπούρη.

    Οι δυσκολίες για την Ezra, που ιδρύθηκε το 1992, προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου το 2014 “Η υπερπροσφορά πλοίων υποστήριξης για offshore πλατφόρμες, σε συνδυασμό με την εισροή νεότευκτων πλοίων, με αποτέλεσμα χαμηλές ανταγωνιστικές τιμές ναύλων, επιδείνωσαν τις οικονομικές δυσκολίες των επιχειρηματικών τμημάτων της Ezra”, αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας στη διαδικασία αναδιάρθρωσής της, Robin Chiu.

    Σημειωτέον ότι το αίτημα υπαγωγής της Ezra στο άρθρο 11 έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αντίστοιχη κίνηση στην οποία προχώρησε η EMAS Chiyoda Subsea, στην οποία η Ezra κατείχε μερίδιο 40%. Όταν στις αρχές Μαρτίου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία είχε παράσχει εγγυήσεις για δάνεια ύψους σχεδόν 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Chiyoda, η μετοχή της υποχώρησε κατά 20%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Σε δημόσια προσφορά ομολόγων αξίας 250 εκατ. δολαρίων προχωρά η GasLog

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Παπατρύφων: Η win-win συμφωνία με τον Fredriksen και τα επόμενα σχέδιά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψηφίζει Ελλάδα η Koch: Ναύλωσε πλοία των Ν. Τσάκου και Στ. Μόλαρη



    ΣΧΟΛΙΑ