• Business

    Α. Πίττας: Συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Euroseas στο β’ τρίμηνο 2017

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Οι βελτιωμένες συνθήκες στην αγορά βοήθησαν την ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, να περιορίσει δραστικά της ζημίες της στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ειδικότερα, η Euroseas παρουσίασε στο β’ τρίμηνο 2017 ζημίες ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, όταν στο β’ τρίμηνο 2016 οι ζημίες είχαν φτάσει στα 19,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα ο τζίρος της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 37% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια δολάρια, και τα λειτουργικά της κόστη συρρικνώθηκαν στο 1,5 εκατ. δολάρια, από τα 10,1 εκατ. δολάρια που ήταν στο β’ τρίμηνο 2016.

    Εξάλλου, στο β’ τρίμηνο 2017 η μέση τιμή ναύλωσης των 13 πλοίων της Euroseas διαμορφώθηκε στα 8.191 δολάρια ημερησίως ανά πλοίο, όταν στο β’ τρίμηνο 2016 ήταν στα 7.213 δολάρια ημερησίως.

    Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου 2017 οι αγορές τόσο του ξηρού φορτίου όσο και των containerships συνέχισαν την ανάκαμψή τους. Αν και οι τιμές των ναύλων κορυφώθηκαν στις αρχές Μαΐου και έχουν μειωθεί έκτοτε, παραμένουν σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους πέρυσι”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αριστείδης Πίττας, εκτιμώντας πως “οι προσδοκίες για συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη σε πολλές ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες και τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών και στους δύο τομείς υποστηρίζουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας ότι οι τιμές των ναύλων θα βελτιωθούν περαιτέρω στο τελευταίο τμήμα του έτους και το 2018”.

    Επομένως, θεωρούμε τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ναύλωσης πρέποντα για βραχυπρόθεσμες και επιλεγμένες μεσοπρόθεσμες ναυλώσεις, μία στρατηγική που μας δίνει την ευελιξία να εκμεταλλευθούμε τυχόν βελτίωση”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Euroseas.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Deal-σταθμός για τον εφοπλιστή – Έκρηξη της μετοχής κατά 52%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal-έκπληξη: Η Attica Group «έκλεψε» την Hellenic Seaways μέσα από τα «χέρια» του E. Grimaldi

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα… μικρά βήματα της Aegean Marine έπεισαν τους επενδυτές – Θεαματική άνοδος για τη μετοχή της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ