• Business

    Α. Πίττας: Νέο containership για την Euroseas

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για την εξαγορά ενός containership ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Euroseas, έχει συμφωνήσει για την εξαγορά του πλοίου EM Astoria, χωρητικότητας 2.788 teu, κατασκευής 2004 σε αγοραία τιμή, από την Euromar LLC, την κοινοπραξία της εταιρείας με δύο επενδυτικά funds.

    Η συμφωνία για την απόκτηση του πλοίου περιλαμβάνει χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% από τράπεζα και μερίδιο από τα έσοδα που έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα.

    Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Euroseas εντός του Ιουνίου.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αριστείδης Πίττας, δήλωσε σχετικά:

    “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που προχωράμε στην απόκτηση του EM Astoria, που επεκτείνει τον στόλο μας στον τομέα των containership feeder και είναι επωφελής για τους μετόχους μας. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι τομείς τόσο των containerships όσο και του ξηρού φορτίου θα συνεχίσουν να βελτιώνονται βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και συνεχίζουμε την τοποθέτηση των πλοίων μας ώστε να εκμεταλλευτούμε τέτοιες εξελίξεις”.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή παρουσίασε τετραπλάσιες απώλειες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, ενώ την ίδια περίοδο τα έσοδα της Euroseas μειώθηκαν κατά 17,5% σε ετήσια βάση. Για το σύνολο του 2016, οι καθαρές ζημίες της Euroseas ανήλθαν στα 45,9 εκατομμύρια δολάρια (5,63 δολάρια ανά κοινή μετοχή), και το προσαρμοσμένο EBITDA στα 1,1 εκατ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος προς εφοπλιστές: Προσοχή! Μην παραγγέλνετε άλλα τάνκερ – Οι μεγάλοι κίνδυνοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Επιστροφή στα δάνεια με 150 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ