• Business

    Ποιες δύο ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μπαίνουν στον δείκτη Russell 3000

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Τέσσερις είναι πλέον οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες του ξηρού φορτίου που ανήκουν στον δείκτη Russell 3000, ο οποίος καταγράφει την αξία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς.

    Στο πλαίσιο της ετήσιας αναπροσαρμογής του δείκτη Russell 3000, από την αγορά του ξηρού φορτίου προστέθηκαν συνολικά τέσσερις εταιρείες: οι ελληνικών συμφερόντων Navios Maritime Holdings (της Αγγελικής Φράγκου) και Safe Bulkers (του Πόλυ Χατζηιωάννου), καθώς και οι Eagle Bulk Shipping και Genco Shipping & Trading.

    Οι εταιρείες αυτές έρχονται να προστεθούν στις Gener8 Maritime (του Πήτερ Γεωργιόπουλου), GasLog (του Πήτερ Λιβανού), Frontline, DHT Holdings και Scorpio Bulkers, οι οποίες ήταν ήδη εισηγμένες στον δείκτη. Αντίθετα, από αυτόν αφαιρέθηκαν ορισμένες εταιρείες γεωτρήσεων, μεταξύ αυτών και η Seadrill του John Fredriksen. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρείες του dry bulk, σε αντίθεση με τις εταιρείες γεωτρήσεων.

    Ο δείκτης Russell 3000 λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως το πού διαπραγματεύονται οι μετοχές των εταιρειών, ποια είναι η αγοραία αξία τους και πόσες είναι οι διαθέσιμες μετοχές τους, ώστε να διαπιστωθεί αν οι εταιρείες αυτές αξίζουν να μπουν στον δείκτη.

    Η συμμετοχή στον Russell 3000 είναι ετήσια. Τον δείκτη δημοσιεύει η FTSE Russell, η οποία ανήκει στον όμιλο του London Stock Exchange.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Καταρρέει η μετοχή του κατά 14% μετά το «ναυάγιο» με τον Fredriksen

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα φιλόδοξα σχέδια της Cosco για τον Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέστης-Δράγνης: Κίνηση-ματ 192 εκατ. δολ. από τους ισχυρούς εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ