• Business

    Π. Τσάκος: Αγόρασε δύο πλοία 10ετίας χωρίς να το καταλάβει κανείς

    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group

    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group


    Κάτω από τα “ραντάρ” της αγοράς κατάφερε να περάσει η απόκτηση δύο μεταχειρισμένων πλοίων από τη ναυτιλιακή Tsakos Shipping & Trading, συμφερόντων του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου.

    Σε αντίθεση με την πώληση του χωρητικότητας 4.253 teu Irenes Wisdom (κατασκευής 2003) έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Transworld Feeders, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία επισημοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα και έκανε πάταγο, δύο άλλες κινήσεις της Tsakos Shipping παρέμειναν μέχρι τώρα “αθόρυβες”. Πρόκειται για την απόκτηση δύο πλοίων δεκαετίας περίπου από γερμανικά συμφέροντα, πιθανόν σε distressed αγοραπωλησίες.

    Το πρώτο είναι το χωρητικότητας 2.924 teu Patricia Schulte (κατασκευής 2006), το οποίο πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds θέλουν να πωλήθηκε έναντι περίπου 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το δεύτερο είναι το νεαρότερο ίδιας χωρητικότητας πλοίο Keno (κατασκευής 2007). Τα δύο πλοία, νοτιοκορεατικής κατασκευής, έχουν ενταχθεί στον στόλο της Tsakos Shipping και έχουν μετονομαστεί σε Irenes Respect και Irenes Rythm αντίστοιχα, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυτιλιακή πρόσφατα είχε αποκτήσει και ένα τάνκερ από γερμανική εταιρεία, το χωρητικότητας 37.500 dwt Mare Action (κατασκευής 2005), το οποίο αγοράστηκε από την Marenave Schiffahrts έναντι περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η εταιρεία φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση και του αδελφού του πλοίου Mare Ambassador (κατασκευής 2005) έναντι ελαφρώς υψηλότερου τιμήματος, αν και μία συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Αγγελικούσης: Πιστός στη στρατηγική του, επανέρχεται με νέα super deals στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Aegean Marine

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: JP Morgan για ναυτιλία: «Απότομη προσγείωση» για Φράγκου, Παππά και Παληό



    ΣΧΟΛΙΑ