• Business

    Π. Λιβανός: Η GasLog Partners άντλησε σχεδόν 140 εκατ. δολάρια και ετοιμάζεται να πάρει πλοίο από τη μητρική της

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Συνολικά 139 εκατομμύρια δολάρια άντλησε η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, από τη δημόσια προσφορά προνομιούχων μετοχών στην οποία προχώρησε, αφού και οι ανάδοχοι της προσφοράς ενεργοποίησαν τις οψιόν τους για απόκτηση μετοχών της εταιρείας.

    Ειδικότερα, η GasLog Partners ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε η δημόσια προσφορά 5.750.000 προνομιούχων μετοχών σειράς Α με σταθερή απόδοση 8,625% έως το 2027 και μεταβλητή από εκεί και πέρα, έναντι 25 δολαρίων ανά τεμάχιο, μεταξύ αυτών και οι 750.000 μετοχές που απέκτησαν οι ανάδοχοι της έκδοσης, ενεργοποιώντας πλήρως τις οψιόν τους. Οι μετοχές θα εισαχθούν στον δείκτη NYSE.

    Τα συνολικά έσοδα της GasLog Partners από την πώληση των μετοχών ανέρχονται στα 138,61 εκατομμύρια δολάρια περίπου, και η εταιρεία θα τα αξιοποιήσει μεταξύ άλλων για μελλοντικές εξαγορές πλοίων από τη μητρική της εταιρεία, GasLog, και πιθανόν για αποπληρωμή χρεών ή για κεφαλαιουχικά έξοδα.

    Ήδη το τελευταίο εξάμηνο η GasLog Partners έχει αποκτήσει από τη μητρική της εταιρεία δύο πλοία, το χωρητικότητας 155.000 cbm GasLog Seattle (κατασκευής 2013) και το χωρητικότητας 174.000 cbm GasLog Greece (κατασκευής 2016), και σύμφωνα με τον Jonathan Chappell, αναλυτή της Evercore, υπάρχουν ακόμα 12 πλοία στον στόλο της GasLog που πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη θυγατρική της, και επομένως οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν μία τρίτη εξαγορά πλοίου από την GasLog Partners μέσα στο 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Από πού θα αντλήσει μισό δισεκατομμύριο δολάρια – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Wells Fargo βαθμολογεί τις ελληνικές ναυτιλιακές για την εταιρική τους διακυβέρνηση – Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Τι συμφώνησε και τι άλλαξε στη ναυτιλιακή του – Πτώση της μετοχής κατά 5,8%



    ΣΧΟΛΙΑ