• Business

    Π. Χατζηιωάννου: Μερίσματα στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της Safe Bulkers στις 31 Ιουλίου

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Τα τριμηνιαία μερίσματα που θα καταβληθούν στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε μερίσματα ύψους 50 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή για τις σειρές B, C και D προνομιούχων μετοχών της 8%, για την περίοδο από τις 30 Απριλίου του 2017 έως τις 29 Ιουλίου του 2017.

    Τα μερίσματα θα καταβληθούν στις 31 Ιουλίου σε όλους τους κατόχους προνομιούχων μετοχών την 24η Ιουλίου. Σημειώνεται ότι τα μερίσματα αποδίδονται σε τριμηνιαία βάση, κατά κανόνα την 30ή ημέρα του Ιανουαρίου, του Απριλίου, του Ιουλίου και του Οκτωβρίου κάθε έτους.

    Πρόκειται για την 16η διαδοχική διανομή μερίσματος για τη σειρά B, την 13η διανομή για τη σειρά C και την 12η διανομή για τη σειρά D, από την έναρξη της διαπραγμάτευσής στους στον NYSE.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι κατά το α’ τρίμηνο του 2017 η Safe Bulkers κατέγραψε εντυπωσιακά μειωμένες ζημίες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ειδικότερα, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η Safe Bulkers παρουσίασε ζημίες ύψους 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, δηλαδή πέντε και πλέον φορές μικρότερες σε ετήσια βάση. Έτσι οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,07 δολάρια, έναντι ζημίας 0,21 δολαρίων ανά μετοχή κατά το α’ τρίμηνο 2016 (0,25 δολάρια σε προσαρμοσμένη βάση).

    Κατά την ίδια χρονική περίοδο τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2016, και ανήλθαν στα 33,3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 24,7 εκατ. δολαρίων, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 15,2 εκατ. δολάρια, έναντι 3,8 εκατ. δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Πιστιόλης: «Ξαναχτυπά» με την ίδρυση κοινοπραξίας 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η DNB μείωσε τις ζημίες λόγω της αναδιάρθρωσης του ναυτιλιακού της χαρτοφυλακίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Δικαστήριο απέρριψε το σχέδιο διάσωσης της Mercator Lines από Έλληνες επιχειρηματίες



    ΣΧΟΛΙΑ