• Business

    Ν. Τσάκος: Πότε πληρώνεται το μέρισμα στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της TEN

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Τη διανομή τακτικού μερίσματος ύψους 50 σεντς του δολαρίου για κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς Β και περίπου 55,47 σεντς του δολαρίου για κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς C, για την περίοδο από τις 30 Απριλίου 2017 έως και τις 29 Ιουλίου 2017, ανακοίνωσε η Tsakos Energy Navigation Limited (TEN), συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νικόλαου Τσάκου.

    Ειδικότερα, το μέρισμα για τις μετοχές σειράς Β θα καταβληθεί την 31η Ιουλίου σε όλους όσους θα κατέχουν μετοχές της σειράς αυτής στις 28 Ιουλίου, ενώ αντίστοιχα το μέρισμα για τις μετοχές σειράς C θα καταβληθεί την 31η Ιουλίου σε όλους τους κατόχους των μετοχών αυτών στις 26 Ιουλίου.

    Πρόκειται για το 17ο μέρισμα για τις μετοχές της σειράς Β και το 15ο για τις μετοχές της σειράς C από τότε που ξεκίνησε η προσφορά τους προς διαπραγμάτευση στον δείκτη NYSE. Σύμφωνα με την εταιρεία, σήμερα υπάρχουν 2 εκατομμύρια μετοχές της κάθε σειράς.

    Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της TEN, το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν αρκετά ισχυρό για την εταιρεία, η οποία κατέγραψε κέρδη ύψους 17,5 εκατ. δολαρίων, ή αλλιώς 0,16 δολάρια ανά μετοχή, αρκετά καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές που προσδοκούσαν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 0,11 δολάρια.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 61,1 εκατ. δολαρίων, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 108,2 εκατ. δολάρια, δηλαδή 8,5 εκατ. δολ. παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, γεγονός που αποδίδεται στην παραλαβή νεότευκτων πλοίων στο στόλο της ναυτιλιακής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα ΕΥ: Πώς η Ελλάδα θα γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και θα σταματήσει τη φυγή ναυτιλιακών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Οριστικά στη Navios τα 9 τελευταία πλοία της Rickmers Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι λένε οι Έλληνες εφοπλιστές για την ελληνική σημαία – Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα



    ΣΧΟΛΙΑ