• Business

    Μικρό καλάθι για την ανάκαμψη του ξηρού φορτίου κρατά η Stifel

    Stifel Nolan

    Benjamin Nolan, αναλυτής Stifel


    Επιφυλακτική ως προς τις προσδοκίες της για την ανάκαμψη στην αγορά του ξηρού φορτίου παραμένει η Stifel, προβλέποντας ότι η ενίσχυση της ζήτησης δεν θα είναι τόσο μεγάλη που να οδηγήσει σε θεαματική αύξηση των τιμών στην αγορά.

    Με την αγορά του ξηρού φορτίου να έχει επιστρέψει τώρα σε μία φαινομενικά λεπτή ισορροπία, αλλά κατά την άποψή μας χωρίς να έχει την ικανότητα ενός ισχυρού ράλι πυροδοτούμενου από τη ζήτηση, πιστεύουμε πως οι επενδυτικές ευκαιρίες πιθανόν να είναι μικρότερες και παροδικές”, εκτιμά ο Ben Nolan, αναλυτής της Stifel.

    Όπως εξηγεί ο ίδιος, η προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης κατά 2-3% ετησίως είναι πολύ χαμηλότερη από το 7% που εκτιμάται ότι είναι απαραίτητο για να “σφίξει” η πλευρά της προσφοράς και να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μεγάλη άνοδο των τιμών.

    Ο Nolan σημειώνει επίσης ότι το 2018 η αύξηση από την πλευρά της προσφοράς θα είναι κάτω από το 2%, όμως αν οι παραγγελίες νέων πλοίων ενισχυθούν και ο ρυθμός των διαλύσεων επιβραδυνθεί, τότε το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει και το 5% τα επόμενα χρόνια, προκαλώντας επιπρόσθετες πιέσεις στην αγορά.

    Η γενική εκτίμηση του Nolan είναι ότι οι τιμές των ναύλων στην αγορά του ξηρού φορτίου θα είναι “λογικές αλλά όχι αξιοσημείωτες” στη διάρκεια της ανάκαμψης της αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης ανοίγει πόλεμο με την Λιβύη: Τι μηνύματα στέλνει στους Έλληνες πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Αναβαθμίζει την Capital Product ο οίκος Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ