• Business

    Μεγα-πλοίο της Cosco έγινε το μεγαλύτερο που πέρασε ποτέ από τη Διώρυγα του Παναμά


    Ένα πλοίο της Cosco κατέχει από χθες το ρεκόρ του μεγαλύτερου πλοίου, τόσο σε μέγεθος όσο και σε χωρητικότητα, που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά.

    Ο λόγος για το χωρητικότητας 13.092 teu, μήκους 366 μέτρων και πλάτους 48,2 μέτρων neopanamax Cosco Development, το οποίο διέσχισε τη Διώρυγα του Παναμά το πρωί της Τρίτης, περνώντας από τον Ειρηνικό Ωκεανό στον Ατλαντικό, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή για τη λειτουργία της διώρυγας.

    Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλοίο είναι τόσο μεγάλο, ώστε, όπως έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της αρχής, Jorge Luis Quijiano, αν όλα τα containers που μεταφέρει τοποθετούνταν στη σειρά, το μήκος τους θα έφτανε περίπου στα 80 χιλιόμετρα!

    Το σημερινό ορόσημο σηματοδοτεί μία νέα εποχή μεγα-πλοίων που διασχίζουν τη διευρυμένη Διώρυγα”, δήλωσε ο ίδιος.

    Η διέλευση του πλοίου από τη Διώρυγα του Παναμά κατέστη εφικτή μετά την επέκταση του έργου με μία νέα σειρά ανισοϋψών δεξαμενών, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από πολλές “περιπέτειες” τον Ιούνιο του 2016 – μάλιστα, στα εγκαίνια της διευρυμένης διώρυγας ήταν και πάλι ένα πλοίο της Cosco, το Cosco Panama, που είχε διασχίσει τη Διώρυγα εν μέσω εορταστικών εκδηλώσεων.

    Σημειωτέον ότι με τους παλιούς περιορισμούς, πριν την επέκταση της Διώρυγας, μπορούσαν να περάσουν μόνο πλοία μήκους έως 296 μέτρων και πλάτους 32,6 μέτρων.

    Το Cosco Development είναι ένα από τα 11 συνολικά πλοία της κοινοπραξίας Ocean Alliance (αποτελούμενης από τις China Cosco Shiping, Orient Overseas Container Lines, CMA CGM και Evergreen) που απασχολούνται στην εβδομαδιαία υπηρεσία South Atlantic Express (SAX), η οποία ενώνει την Ασία με τα λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιβεβαίωση του Mononews: Έκλεισε super deal 150 εκατ. δολ. ο Β. Μαρινάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Νέο κερδοφόρο πλοίο στην εταιρεία του εν μέσω αρνητικών αποκαλύψεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ