• Business

    Κερδοφόρο deal για την AM Nomikos

    AM Nomikos

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax NM Cherry Blossom της AM Nomikos είναι χωρητικότητας 60.494-dwt και κατασκευής του έτους 2015


    Ένα κερδοφόρο deal για την πώληση ενός από τα πλοία της, το οποίο απέκτησε πριν από ένα χρόνο, φέρεται να πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία AM Nomikos.

    Πληροφορίες της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι η AM Nomikos πούλησε το χωρητικότητας 31.000 dwt πλοίο Ephesos III (κατασκευής 2004) στην τουρκική Manta Denizcilik έναντι 6,75 εκατ. δολαρίων. Η AM Nomikos είχε αποκτήσει το πλοίο τον Ιούλιο του 2016 έναντι 4,9 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενώ η σημερινή του αξία, σύμφωνα με το VesselsValue, εκτιμάται στα 5,8 εκατ. δολάρια.

    Μέχρι στιγμής η ναυτιλιακή δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η AM Nomikos μέχρι πρότινος είχε βάλει πωλητήριο σε αρκετά πλοία της, μεταξύ των οποίων τα χωρητικότητας 178.000 dwt Rhodes VI (κατασκευής 2009) και Alexandria VII (κατασκευής 2010). Ωστόσο, τα πλοία αυτά δεν είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση, καθώς η εταιρεία φέρεται να ελπίζει ότι προς το τέλος του χρόνου οι τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων θα βελτιωθούν.

    Υπενθυμίζεται ότι η AM Nomikos το 2016 είχε αποκτήσει συνολικά επτά πλοία από την προβληματική MEP: Δύο πλοία τύπου capesize χωρητικότητας 178.000 dwt (Rhodes VI και Alexandria VII), ένα supramax χωρητικότητας 58.700 dwt (Halicarnassus V) και τέσσερα handysize χωρητικότητας 31.800 με 32.000 dwt (Giza I, Babylon II, Ephesus III, Olympia IV). Το ποσό της εξαγοράς των επτά πλοίων δεν έγινε ποτέ γνωστό.

    Με τη συμφωνία αυτή η AM Nomikos είχε αυξήσει τον στόλο της στα 43 πλοία, ενώ ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που απέκτησε πλοία τύπου capesize.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπό τον έλεγχο του Γαλλικού κράτους τα ναυπηγεία STX France -Οργή στην Ιταλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Ποια είναι τα δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Πλοίο της Diana Shipping προσάραξε στην Ινδονησία



    ΣΧΟΛΙΑ