• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη τριμήνου της Costamare

    costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, Επικεφαλής COSTAMARE


    Καλύτερα των αναμενομένων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση για δύο νεοαποκτηθέντα containerships.

    Ειδικότερα, στο β’ τρίμηνο 2017 η Costamare παρουσίασε κέρδη ύψους 20,6 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα σε σχέση με τα 37,04 εκατ. δολάρια που είχε παρουσιάσει στο β’ τρίμηνο 2016, μία πτώση που αποδίδεται αφενός στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει πουλήσει κάποια από τα πλοία της, αφετέρου στο ότι κάποια νεοαποκτηθέντα πλοία δεν είχαν ενσωματωθεί πλήρως στον στόλο της στη διάρκεια του τριμήνου. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,21 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 2 σεντς.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, επέλεξε όπως το συνηθίζει να μη λάβει μέρισμα σε ρευστό, αλλά να το επανεπενδύσει σε μετοχές της Costamare.

    Παράλληλα, η Costamare ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω συμφωνίας πώλησης και leaseback για τα χωρητικότητας 4.900 teu containerships Leonidio και Kyparissia (κατασκευής 2014 αμφότερα), τα οποία απέκτησε φέτος και είναι ναυλωμένα από τη Maersk Line με επταετή συμβόλαια. Επιπλέον, βρίσκεται σε συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του χωρητικότητας 7.500 teu Maersk Kowloon (κατασκευής 2005), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο και είναι ναυλωμένο από τη Maersk Line με πενταετές συμβόλαιο.

    O οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, δήλωσε σχετικά πως “ολόκληρο το πρόγραμμα νεότευκτων είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο με εναπομείνασες δεσμεύσεις ύψους μόνο 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τόνισε πως η Costamare έχει ναυλώσει συνολικά πέντε πλοία στη διάρκεια του τριμήνου, και δεν έχει κανένα ανενεργό πλοίο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Δύσκολοι καιροί για τα ναυπηγεία διεθνώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Γιάννης Μυτιληναίος: Συνεχίζει τις στρατηγικές business στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Οικονόμου, Μαρινάκης, Φράγκου: Οι κυρίαρχοι των ναυτιλιακών deals με 760 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ