• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ναυλώθηκαν και τα εναπομείναντα νεότευκτα πλοία της Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Επικεφαλής COSTAMARE.


    Ναύλωση και για τα δύο εναπομείναντα νεότευκτα πλοία της, που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Hanjin Subic και θα παραδοθούν εντός του 2017, εξασφάλισε η Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, κλείνοντας μία σημαντική εκκρεμότητα για την οποία πάντως η διοίκηση της ναυτιλιακής δεν φαινόταν να ανησυχεί ιδιαίτερα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Alphaliner, η Zim και η Hapag-Lloyd είναι οι ναυλωτές των χωρητικότητας 11.000 teu πλοίων Cape Sounio και Cape Artemisio, έναντι περίπου 18.000 δολαρίων ημερησίως το καθένα για 12μηνο συμβόλαιο.

    Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα τρία πλοία της ίδιας “οικογένειας”, κατασκευασμένα επίσης στα ναυπηγεία Hanjin Subic, είχαν ήδη εξασφαλίσει ναύλωση νωρίτερα, με το χωρητικότητας 11.010 teu Cape Akritas να έχει ναυλωθεί για 11 με 13 μήνες από την OOCL έναντι περίπου 19.000 δολαρίων, ενώ και για τα αδελφά πλοία Cape Kortia και Cape Tainaro η OOCL εμφανίζεται ως ναυλώτρια με τους ίδιους όρους.

    Και κάπως έτσι η… ρέντα στην αγορά συνεχίζεται για την Costamare, που τον προηγούμενο μήνα εξασφάλισε ναύλωση για το παροπλισμένο εδώ και 15 μήνες φορτηγό πλοίο Venetiko (χωρητικότητας 5.928 teu, κατασκευής 2003), σε μία εξέλιξη που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως μία ακόμα ένδειξη για την ανάκαμψη της αγοράς.

    Το Venetiko, που η Costamare απέκτησε το 2013 έναντι 22,2 εκατ. δολαρίων, όμως σήμερα η αξία του σύμφωνα με το VesselsValue εκτιμάται στα 8,26 εκατ. δολάρια, παρέμενε χωρίς ναύλωση από τον Νοέμβριο του 2015, λόγω των πολύ χαμηλών στην αγορά που δεν ικανοποιούσαν την Costamare. Όμως τον Μάρτιο το πλοίο ναυλώθηκε από τη γερμανική Hapag-Lloyd έναντι 6.600 δολαρίων ημερησίως, για περίοδο από 4 έως 14 μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: Στροφή στην αγορά ομολόγων εξετάζει η Dorian LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Το big deal στην Ουρουγουάη μπαίνει σε εφαρμογή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Μαρτίνος: Η Minerva συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς για τη θαλάσσια ρύπανση



    ΣΧΟΛΙΑ