• Business

    Γ. Προκοπίου: Νέες εξελίξεις με την είσοδο της Dynagas στην αγορά των FSRU

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Νέα στοιχεία έρχονται μετά από καιρό στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σχέδια της ναυτιλιακής Dynagas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, για την είσοδό της στην αγορά των πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU).

    Όπως γράφαμε τον περασμένο Μάρτιο στο mononews.gr, η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει ότι η είσοδός της στην αγορά των FSRU θα γίνει με νεότευκτα πλοία, και όχι με μετατροπές υπαρχόντων πλοίων, όμως η απόκτηση νεότευκτων FSRU είναι ένα project που απαιτεί “χορηγό”, τον οποίο αναζητούσε έκτοτε η Dynagas.

    Σύμφωνα λοιπόν με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, τα σχέδια της Dynagas έχουν μπει σε τροχιά, καθώς οι εργασίες για την κατασκευή του FSRU της εταιρείας στα κινεζικά ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding είναι σε εξέλιξη.

    Οι πληροφορίες ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ανέφεραν ότι η Dynagas είχε συμφωνήσει με κινεζικά ναυπηγεία για την κατασκευή ενός ή δύο FSRU, με προοπτική παραλαβής τους το 2019 και το 2020, όμως ποτέ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, ούτε ανακοινώθηκε επίσημα κάποια συμφωνία, ούτε ειπώθηκε κάτι που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες. Τώρα φαίνεται ότι οι πληροφορίες ήταν σωστές, και η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο στην αγορά των FSRU όχι μόνο της Dynagas, αλλά και των κινεζικών ναυπηγείων.

    Πολλοί αναλυτές της αγοράς συνδέουν την εξέλιξη αυτή με τα 13 πλοία της Dynagas, σε συνεργασία με την κινεζική Sinotrans Shipping, που θα απασχοληθούν στο project της ρωσικής Yamal, στο πλαίσιο του οποίου τα περισσότερα φορτία θα καταλήξουν στην Κίνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: 110 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του – Πτώση της μετοχής κατά 8%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και τρίτο VLCC παρήγγειλε η Enesel (οικογένεια Λαιμού)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με έσοδα-ρεκόρ η StealthGas



    ΣΧΟΛΙΑ