• Business

    Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Στην κερδοφορία επανήλθε στο τρίτο τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή Danaos Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ειδικότερα, στο γ’ τρίμηνο του έτους η Danaos παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 22,4 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 8,4 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στα 0,27 δολάρια. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 113,6 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 111,7 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο 2016.

    Τα αποτελέσματά μας για το τρίτο τρίμηνο του 2017 βελτιώθηκαν σημαντικά συγκριτικά με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016, που ήταν αρνητικά επηρεασμένα από τις απόρροιες της χρεοκοπίας της Hanjin”, δήλωσε ο Γιάννης Κούστας, εξηγώντας: “Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της υψηλής μας κάλυψης σε συμβόλαια ναύλωσης, που παραμένει στο 87% για τους επόμενους 12 μήνες, με βάση τον σημερινό μας λειτουργικό τζίρο, και στο 71% όσον αφορά στις καλυμμένες λειτουργικές μέρες”.

    Η εταιρεία δεν αναμένει σημαντική βελτίωση στο περιβάλλον της αγοράς για την επόμενη χρονιά, δεδομένου του υψηλού αριθμού παραδόσεων νέων πλοίων που είναι προγραμματισμένες για το 2018, και συνεχίζει να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την έκθεσή της στην αδύναμη αγορά spot.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Τα σχέδια της Capital Product Partners μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μουνδρέας: Δεύτερο τάνκερ μέσα σε μία εβδομάδα για την NGM Energy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς



    ΣΧΟΛΙΑ