• Business

    Γ. Οικονόμου: Εξασφάλισε ναύλωση και για το τέταρτο νεοαποκτηθέν newcastlemax της η DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Ναύλωση και για το τέταρτο και τελευταίο από τα πλοία κατηγορίας newcastlemax που πρόκειται να παραλάβει σύντομα εξασφάλισε η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η DryShips, το πλοίο, χωρητικότητας 206.000 dwt, ναυλώθηκε από μεγάλη εταιρεία εμπορίας άνθρακα και χάλυβα (που δεν κατονομάζεται) για περίπου ένα χρόνο, με το αντίτιμο να συνδέεται με τον δείκτη Baltic Capesize Index συν 20%.

    Η ναύλωση του πλοίου θα ξεκινήσει μετά την παράδοση του πλοίου, που αναμένεται εντός του Ιουλίου.

    Δεν είναι σαφές σε ποιο από τα τέσσερα πλοία αναφέρεται η ανακοίνωση της DryShips, καθώς και τα τέσσερα νέα newcastlemaxes που πρόκειται να παραλάβει σύντομα, έχοντας πληρώσει 124 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτησή τους, είναι ίδιας χωρητικότητας: πρόκειται για τα Valley Star (κατασκευής 2013), Moritz Oldendorff (κατασκευής 2013), Super Star (κατασκευής 2014) και Wish Star (κατασκευής 2015).

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η DryShips έχει προχωρήσει από τις αρχές του χρόνου σε τρία reverse splits, με πιο πρόσφατο αυτό στις αρχές Μαΐου με αναλογία 1 προς 7, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας να συρρικνωθεί από 65.564.307 σε περίπου 9,4 εκατομμύρια.

    Είχαν προηγηθεί ένα reverse split με αναλογία 1 προς 8 τον Ιανουάριο και ένα ακόμα reverse split με αναλογία 1 προς 4 τον Απρίλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Γιατί ο Γιάννης Χανδρής συνήψε deal που προβλέπει λιγότερα κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεόδωρος Βενιάμης: Αρκετά πιθανό πλέον ένα ναυτιλιακό «Grexit»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Αγγελικούσης: Στην κορυφή της ελληνικής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ