• Business

    Γ. Οικονόμου: Αποκαλύψεις για την τεράστια ακίνητη περιουσία του από την πρώην σύντροφό του

    Άντζελα Ισμαήλου


    Στοιχεία για την ακίνητη περιουσία του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου αποκαλύπτονται μέσα από την αγωγή της πρώην συντρόφου του Άντζελας Ισμαήλου, η οποία διεκδικεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας πως ο εφοπλιστής απέκτησε την περιουσία του χάρη στη βοήθειά της.

    Οπως ισχυρίζεται η κυρία Ισμαήλου, όταν γνωρίστηκαν, το 1994, ο Οικονόμου ήταν ένας πλοιοκτήτης που «αγωνιζόταν, έχοντας στην κατοχή του από κοινού με μία τράπεζα πέντε παλιά πλοία». Από τη στιγμή που ξεκίνησε η σχέση τους και εκείνος μετακόμισε στο αξίας 1.800.000 δολαρίων σπίτι της στην Park Avenue που για τα επόμενα 20 χρόνια που μοιράστηκαν έγινε «το “όργανο” του Οικονόμου, προκειμένου να ανέλθει και να γίνει ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής».

    Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά, πάντα κατά την αγωγή, Οικονόμου και Ισμαήλου το 2012 υπέγραψαν σειρά συμφωνιών, στις οποίες ο Οικονόμου υποσχόταν στην Ισμαήλου το 50% των αποκτημάτων της κοινής τους ζωής σε περίπτωση που χώριζαν. Το ζευγάρι έθεσε τέλος στην κοινή του πορεία λίγο αργότερα, ωστόσο ο εφοπλιστής αγνόησε τις συμφωνίες τους, αρνούμενος να πληρώσει ό,τι τής αναλογεί.

    Τα ακίνητα σε St. Barts, Ευρώπη και ΗΠΑ

    Γιώργος Οικονόμου-Αντζελα Ισμαηλου

    Σύμφωνα με έγγραφα που έχει καταθέσει ο συνήγορος της Άντζελας Ισμαήλου και περιήλθαν στην κατοχή του TradeWinds, ο Γιώργος Οικονόμου έχει χτίσει τέσσερις βίλες στο νησί της Καραϊβικής St. Barts, που αποτελεί… παιδική χαρά για τους πλούσιους και διάσημους του κόσμου. Η πλευρά της Ισμαήλου υποστηρίζει πως από κοινού έχτισαν μία βίλα τεσσάρων υπνοδωματίων και τρεις ακόμα βίλες, συνολικής αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα αυτά, από το 1997 ως το 2011 το ζευγάρι από κοινού ανέπτυξε ένα εμπορικό κτίριο που νοικιάστηκε στην Christian Dior, μία βίλα έξι υπνοδωματίων στην Αθήνα, δύο βίλες στο Saint Tropez στη νότια Γαλλία, αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων στο Παρίσι και ένα σπίτι στην Πάτμο. Επίσης, ένα σπίτι στο Λονδίνο, αξίας 40 εκατ. δολαρίων, ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα που αποκτήθηκε έναντι 41,3 εκατ. δολαρίων και μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών, καθώς και αρκετά εμπορικά ακίνητα στο Κονέκτικατ, τη Νέα Υόρκη, την Αυστρία και την Ελλάδα.

    Επίσης, η πλευρά της Ισμαήλου ισχυρίζεται πως μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που το ζευγάρι απέκτησε από κοινού περιλαμβάνονται ένα γιωτ 27 μέτρων, ένα ιστιοφόρο 50 μέτρων, αξίας 34 εκατ. δολαρίων, και ένα ταχύπλοο, ενώ η συλλογή έργων τέχνης του Γ. Οικονόμου, που βρίσκεται στην Αθήνα, αποτιμάται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: «Ψήνεται» μεγάλο deal της Costamare με την Dohle

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Επίδοση-ρεκόρ για τη μετοχή της Star Bulk στον Nasdaq

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει την κερδοφορία της και βολιδοσκοπεί νέα τάνκερ η Petrogress



    ΣΧΟΛΙΑ