• Business

    Γ. Αγγελικούσης: Τρία νέα τάνκερ VLCC για τη Maran Tankers


    Σε συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση με τα “αγαπημένα” του ναυπηγεία DSME για την κατασκευή τριών νέων πλοίων τύπου VLCC, για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει στο mononews.gr την περασμένη εβδομάδα.

    Τη συμφωνία επιβεβαίωσε σήμερα ο Όμιλος Αγγελικούση, και αφορά στην κατασκευή τριών τάνκερ VLCC χωρητικότητας 318.000 dwt για λογαριασμό της Maran Tankers Management, προς παράδοση εντός του 2018, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειωτέον ότι τα ναυπηγεία DSME έχουν αυτή τη στιγμή συνολικά 18 παραγγελίες από τον Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος είναι ο “αιμοδότης” τους σε μία κρίσιμη περίοδο, καθώς τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έχουν πληγεί από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για την επίλυση των οποίων οι πιστωτές της, οι κρατικές τράπεζες Korea Development Bank και Kexim, πρόσφατα παρουσίασαν ένα πακέτο διάσωσης ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αγγελικούσης, ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές, ελέγχει τρεις ναυτιλιακές, τις Anangel Maritime Services Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc., με τις οποίες διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από συνολικά 113 πλοία, ενώ έχει σε εξέλιξη ένα σημαντικό ναυπηγικό πρόγραμμα που προβλέπει την κατασκευή 21 πλοίων διαφόρων τύπων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: Στροφή στην αγορά ομολόγων εξετάζει η Dorian LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Το big deal στην Ουρουγουάη μπαίνει σε εφαρμογή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ναυλώθηκαν και τα εναπομείναντα νεότευκτα πλοία της Costamare



    ΣΧΟΛΙΑ