• Business

    Α. Φράγκου: Κατέρρευσαν οι συζητήσεις της Navios για την εξαγορά του First Ship Lease Trust

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Δεν είχαν το επιθυμητό τέλος οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Navios Maritime Holdings (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) και του First Ship Lease Trust, με έδρα τη Σιγκαπούρη, για την εξαγορά του δεύτερου από την πρώτη.

    Όπως ανακοίνωσε το trust, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε μία συνολική συμφωνία και οι συζητήσεις τερματίστηκαν. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το trust θα συνεχίσει να αναζητά εναλλακτική χρηματοδότηση, προκειμένου να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει μία κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία προέβλεπε την απόκτηση από τη Navios μεριδίου αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων του First Ship Lease Trust, συν ένα μετατρέψιμο δάνειο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο στόλος της First Ship Lease Trust, την εξαγορά του οποίου διεκδικούσε η Αγγελική Φράγκου, αποτελείται από 22 συνολικά πλοία, εκ των οποίων τα 17 είναι τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, χημικών και πετρελαίου (τα άλλα πέντε είναι containerships).

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος η Navios εξαγόρασε το σύνολο του στόλου ενός άλλου ναυτιλιακού trust με έδρα τη Σιγκαπούρη, του Rickmers Maritime Trust. Ο όμιλος Navios απέκτησε συνολικά 14 πλοία της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime, με το συνολικό κόστος εξαγοράς και των 14 πλοίων να διαμορφώνεται στα 118 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε η απάντληση από το Αγία Ζώνη II (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: E. Grimaldi: Νέες business με 6+4 υβριδικά Ro-Ro



    ΣΧΟΛΙΑ