• Business

    Α. Φράγκου: Άντλησε 50 εκατομμύρια δολάρια η Navios Containers

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    H Navios Maritime Containers, το νεώτερο μέλος της “οικογένειας” της Navios, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, προχώρησε σε πώληση 10 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένων στην αγορά over-the-counter (OTC) του Όσλο έναντι 5 δολαρίων εκάστη, αντλώντας 50 εκατομμύρια δολάρια.

    Στη νέα αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, η Navios Maritime Partners και η Navios Maritime Holdings (επίσης συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) θα εισφέρουν από 10 εκατομμύρια δολάρια, με το μερίδιό τους στη Navios Containers να ανεβαίνει στο 40%, ενώ θα λάβουν επίσης δικαιώματα προτίμησης πενταετούς διάρκειας για ποσοστό 6,8% και 1,7% νέων μετιοχών αντίστοιχα.

    Με τις εξελίξεις αυτές, η κεφαλαιοποίηση της Navios Containers φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι μέρος των εσόδων της από τη διαδικασία μπορεί να επενδυθεί σε νέες αγορές πλοίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Navios Containers ιδρύθηκε για να “στεγάσει” τον στόλο των 14 containerships της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime Trust που απέκτησε φέτος ο όμιλος Navios. To συνολικό κόστος εξαγοράς και των 14 πλοίων διαμορφώθηκε στα 118 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ