• Business

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Η επόμενη κίνηση του εφοπλιστή

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Επιπλέον μερίδιο στην ναυτιλιακή εταιρεία Eco Seven, που ελέγχεται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ευάγγελο Πιστιόλη, αποκτά η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Top Ships, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ειδικότερα, η Top Ships θα καταβάλει το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση του 41% της Eco Seven, με έδρα τις νήσους Μάρσαλ, που είναι ιδιοκτήτρια του πλοίου Stenaweco Elegance (χωρητικότητας 50.188 dwt, κατασκευής 2017). Η Top Ships διαθέτει ήδη το 49% της Eco Seven, που είναι θυγατρική της Lax Trust, η οποία συστήθηκε υπέρ μελών της οικογένειας Πιστιόλη.

    Το εν λόγω πλοίο, το Stenaweco Elegance, είναι ήδη ναυλωμένο έως το 2020 έναντι 16.500 δολαρίων ημερησίως.

    Με την απόκτηση του αδελφού πλοίου Stenaweco Elegance, η μέση ηλικία του λειτουργικού μας στόλου μειώθηκε στον 1,5 χρόνο, καθιστώντας τον έναν από τους νεαρότερους στόλους τάνκερ MR στον κόσμο, και τα αναμενόμενα έσοδα από ναυλώσεις είναι στα 100 εκατομμύρια δολάρια περίπου, παρέχοντας εισροές που φτάνουν ως το 2021”, δήλωσε σχετικά ο Ευάγγελος Πιστιόλης.

    Εξάλλου, στις αρχές του μήνα ο Έλληνας εφοπλιστής παρήγγειλε ακόμη ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο στη γιάρδα Hyundai-­Vinashin στο Βιετνάμ, για λογαριασμό της ναυτιλιακής του Central Shipping Monaco, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος των παραγγελιών του στην εν λόγω γιάρδα στα 97,5 εκατ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος προς εφοπλιστές: Προσοχή! Μην παραγγέλνετε άλλα τάνκερ – Οι μεγάλοι κίνδυνοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Επιστροφή στα δάνεια με 150 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ