• Business

    Δεν εκδίδουν ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Hanjin οι εισαγγελείς

    Hanjin Shipping


    Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας απέρριψαν το αίτημα της αστυνομίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του προέδρου του ομίλου Hanjin, Cho Yang-ho, ζητώντας να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

    Όπως γράφαμε και χθες στο mononews.gr, Ο Cho και η σύζυγός του, Lee Myung-hee, ανακρίθηκαν από την αστυνομία τον προηγούμενο μήνα για την υπόθεση, η οποία αφορά σε ένα ποσό της τάξεως των 2,26 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου στην πόλη Incheon, όμως οι δυο τους φέρονται να τα υπεξαίρεσαν από τη Hanjin για εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού τους το 2013. Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δηλώνοντας άγνοια.

    Οι εισαγγελείς της Σεούλ που εξέτασαν το αίτημα της αστυνομίας έκριναν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ενοχή του Cho, κι έτσι ζήτησαν να συνεχιστεί η έρευνα.

    Τον περασμένο Οκτώβριο ο Cho ισχυρίστηκε από το βήμα του κοινοβουλίου της χώρας ότι είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να διασώσει τη Hanjin, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία θα είχε σωθεί αν βοηθούσαν οι πιστωτές της, οι οποίοι απέρριψαν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα η Hanjin να ζητήσει δικαστική προστασία και τελικά να πτωχεύσει, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ναυτιλία πάει καλά, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δανείζουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Arctic Securities χαμηλώνει τις προσδοκίες για VLCCs και supramaxes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης και η BW Group



    ΣΧΟΛΙΑ