• Business

    Χ. Βαφειάς: Γιατί η Drewry αναβαθμίζει τη μετοχή της StealthGas σε “ελκυστική”

    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Μία από τις εταιρείες που θα επωφεληθούν περισσότερο από την αναμενόμενη βελτίωση των τιμών στην αγορά των μικρών LPG θα είναι η StealthGas, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, σύμφωνα με ανάλυση της Drewry Maritime Financial Research.

    Όπως επισημαίνει η Drewry, η StealthGas θα έχει το 2018 υψηλή έκθεση στην αγορά spot, έναντι κάλυψης εσόδων 83% στα τέλη του 2017, ενώ υπέρ της είναι και το γεγονός ότι οι ναυλώσεις δέκα πλοίων της ολοκληρώνονται μέσα στο 2017, και οι ανανεώσεις τους αναμένεται να γίνουν σε βελτιωμένες τιμές. Έτσι, με το momentum στην αγορά να είναι ισχυρό, η StealthGas αναμένεται να έχει μία σταθερή ροή εσόδων.

    Αντίθετα, η Drewry εμφανίζεται πιο επιφυλακτική για τα τέσσερα νεότευκτα πλοία handysize της εταιρείας, εκ των οποίων το ένα παραδόθηκε τον Μάιο και τα άλλα τρία είναι προς παράδοση στις αρχές του 2018, καθώς εκτιμά πως στο συγκεκριμένο σκέλος της αγοράς LPG υπάρχουν υπερβολικά πολλά πλοία και οι τιμές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

    Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η Drewry θεωρεί πως η βελτίωση στην αγορά LPG θα ωφελήσει σημαντικά την StealthGas, και για το λόγο αυτό αναβάθμισε τη μετοχή της σε “ελκυστική”, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή τιμή της υπολείπεται της πραγματικής αξίας της και παρέχει ένα “ευρύ περιθώριο ασφάλειας”.

    Οι ανησυχίες για τις αδυναμίες στα έσοδα, λόγω της έκθεσης της εταιρείας στην αγορά handysize, και τη διαδικασία της αναχρηματοδότησης χρέους, είναι διαχειρίσιμες κατά τη γνώμη μας”, εκτιμά η Drewry, που πάντως κρίνει ως πιθανή αρνητική εξέλιξη τη μειωμένη ζήτηση προπανίου από την Κίνα, η οποία θα περιορίσει το εύρος της ανάκαμψης όσον αφορά στις τιμές για τα μικρότερα πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γιώργος Πατέρας στο Mononews: Οι συντεχνίες εμποδίζουν την πρόσληψη περισσότερων Ελλήνων ναυτικών στα πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Οριακά κέρδη για την Dynagas LNG στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρίξος Παπαχρηστίδης (Hellespont): Μεγάλο comeback με 4 νέα δεξαμενόπλοια



    ΣΧΟΛΙΑ