• Business

    Μιχάλης Ζολώτας: Άσημη εταιρεία από τη Μαλαισία αγόρασε κοψοχρονιά το τελευταίο bulker της NewLead

    Μιχάλης Ζολώτας ναυτιλία

    Μιχάλης Ζολώτας, τέως εφοπλιστής


    Στα χέρια μίας άσημης ναυτιλιακής εταιρείας από τη Μαλαισία κατέληξε το τελευταίο bulker της άλλοτε κραταιάς NewLead Holdings, της οποίας ηγείται και πάλι ο Μιχάλης Ζολώτας.

    Το χωρητικότητας 75.000 dwt NewLead Victoria, κατασκευής 2002, βγήκε σε πλειστηριασμό στη Μαλαισία, όπου είχε κατασχεθεί τον περασμένο Νοέμβριο για απλήρωτα χρέη. Το πλοίο ήταν υποθηκευμένο στη γερμανική Portigon, στην οποία η NewLead οφείλει 24 εκατομμύρια δολάρια.

    Το NewLead Victoria, που σύμφωνα με το VesselsValue αποτιμάται στα 7,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ όταν αποκτήθηκε από την εταιρεία, το 2005, είχε στοιχίσει 49,5 εκατομμύρια δολάρια, είχε διεκδικήσει σε πλειστηριασμό που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στη Μαλαισία η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Goldenport Holdings, προσφέροντας μόλις 3,5 εκατομμύρια δολάρια, με την Portigon να μην ικανοποιείται και να ζητά μεγαλύτερες προσφορές. Τελικά, το πλοίο πωλήθηκε στην Austbulk Shipping έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ζολώτας NewLead
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “NewLead Albion” της NewLead Holdings είναι χωρητικότητας 32.318-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    Σημειώνεται ότι πέρα από το NewLead Victoria, μία σειρά άλλων πλοίων της εταιρείας έχουν επισχεθεί τους τελευταίους μήνες, με πιο πρόσφατη την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς προϊόντων ασφάλτου NewLead Granadino (χωρητικότητας 5.900-dwt και κατασκευής 2009), για την επίσχεση του οποίου κατέθεσε τον περασμένο Φεβρουάριο αίτημα η γαλλική τράπεζα Natixis.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Μιχάλης Ζολώτας, είχε παραιτηθεί και από τα τρία πόστα του τον περασμένο Οκτώβριο, και τη θέση του είχε πάρει προσωρινά η εξαδέλφη του, Άννα Ζολώτα, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της εταιρείας, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα χρέη της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Ολική επαναφορά για τη ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη μεγαλύτερη κοινοπραξία ρυμουλκών στη Μεσόγειο η Vernicos Tugs & Salvage

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση ξανά για τον Πέτρο Παππά στη δικαστική του διαμάχη με τον Nobu Su



    ΣΧΟΛΙΑ