• Business

    Σε ίδρυμα αφήνει την αυτοκρατορία του ο Giorgio Armani

    • NewsRoom


    Σε ένα ίδρυμα που δημιούργησε πρόσφατα στο όνομά του θα αφήσει την αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει στον χώρο της μόδας ο Ιταλός βετεράνος σχεδιαστής Giorgio Armani.

    Όπως λέει ο ίδιος, στο εν λόγω ίδρυμα θα περάσει η «μερίδα του λέοντος» από τον κολοσσό που δημιούργησε, ενώ οι κληρονόμοι του θα κρατήσουν τις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου.

    Το ίδρυμα, όπως λέει ο ίδιος, έχει διπλό σκοπό: Αφενός να επανεπενδύει κεφάλαια και αφετέρου να εξασφαλίζει τις ισορροπίες στους κόλπους της εταιρείας Giorgio Armani spa.

    «Αυτό που δημιουργήσαμε», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, «είναι ένας μηχανισμός που παροτρύνει τους κληρονόμους μου να διατηρούν πάντα αρμονικές σχέσεις μεταξύ τους και αποτρέπει την εξαγορά του ομίλου από άλλους. Όσο ζω, θα έχω εγώ τα ηνία του ιδρύματος, μετά θα περάσει σε τρία άτομα που θα υποδείξω εγώ».

    Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο Giorgio Armani ανέφερε επίσης ότι του πήρε 5 χρόνια να καταλήξει στη «σωστή αρχιτεκτονική» για το σχήμα που θα τον διαδεχθεί, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος θα τον αντικαταστήσει στο πηδάλιο της εταιρείας.

    Μείωση πωλήσεων

    Ο 83χρονος επιχειρηματίας ανέφερε ακόμη ότι οι πωλήσεις του ομίλου – ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος μόδας στην Ιταλία μετά τον οίκο Prada – θα εμφανίσουν μείωση 5% τόσο φέτος όσο και το ερχόμενο έτος και θα αρχίσουν να ανακάμπτουν και πάλι από το 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι συμβουλές του Warren Buffett για τους CEOs είναι σημαντικές για την οικονομία
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη παγίδα: Πιο χρεωμένοι από ποτέ οι Αμερικανοί
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι χώρες και οι κλάδοι που θα «απογειώσουν» τις ελληνικές εξαγωγές το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ