• Business

    Πώς οι Μπόμπολας και Κούτρας θα αγοράσουν επιπλέον ποσοστό του Ελλάκτωρα. Όλο το παρασκήνιο για τις μετοχές της MITICA

    Λεωνίδας Μπόμπολας, ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Έτοιμοι να ενισχύσουν τη θέση τους στο μετοχολόγιο του Ελλάκτωρα είναι οι Λεωνίδας Μπόμπολας και Δημήτρης Κούτρας, καθώς ο Λ. Μπόμπολας εμφανίζεται ως επικρατέστερος αγοραστής για το 5% της εταιρείας που κατέχει το fund Mitica του Γιάννη Τζιβέλη.

    Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα στον Ελλάκτωρα ανέρχεται στο 15%, λίγο μεγαλύτερο από το ποσοστό των αδελφών Καλλιτσάντση, που είναι οι άλλοι βασικοί μέτοχοι του ομίλου, και ανέρχεται στο 10,32%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και το μερίδιο της Mitica καταλήξει στα χέρια του Λ. Μπόμπολα, το ποσοστό του θα φτάσει το 20%, δίνοντάς του ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον “πόλεμο” που μαίνεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας, τα αίτια του οποίου θα πρέπει να αναζητηθούν στις μεγάλες διαφωνίες ανάμεσά τους για σημαντικά θέματα, οι οποίες έχουν προκύψει από το 2010 και μετά.

    Στον “πόλεμο” αυτό, που απειλεί να οδηγήσει σε διαχωρισμό του Ελλάκτωρα, αντιμέτωποι βρίσκονται οι ιδρυτές του ομίλου: από τη μία ο Λεωνίδας Μπόμπολας και ο Δημήτρης Κούτρας (Άκτωρ) και από την άλλη οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης (Ελληνική Τεχνοδομική), που για χρόνια συνεργάζονταν αρμονικά, όμως πλέον το κλίμα ανάμεσά τους περιγράφεται από γνώστες της κατάστασης ως “ψυχροπολεμικό”. Μάλιστα, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι το “διαζύγιο” μεταξύ των δύο πλευρών θα είχε ήδη βγει αν δεν υπήρχε στη μέση η οικονομική κρίση και η έλλειψη των απαραίτητων κεφαλαίων.

    Έτσι, ο “γάμος” μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει καθαρά συμβατικός και η… συγκατοίκησή τους συνεχίζεται καθαρά και μόνο από ανάγκη, ενώ η συνεννόηση μεταξύ τους περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, μέχρι να βρεθεί η “φόρμουλα” για τον διαχωρισμό, που φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από ένα σενάριο και πλέον εμφανίζεται ως κάτι που επιθυμούν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

    Σημειωτέον ότι το 5% του fund Mitica είναι ενεχυριασμένο στην Alpha Bank, ενώ η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει στη διεκδίκηση του ποσοστού αυτού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατατέθηκε στη Bουλή το σχετικό νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ