• Business

    Πώς ένας Άγγλος στηρίζει την ελληνική Οικονομία

    ΟΠΑΠ

    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ


    Στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της ιστορίας του βρίσκεται σήμερα ο ΟΠΑΠ, καθώς υπό τους επιτυχημένους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Damian Cope, αναπτύσσει ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά projects, ανεβάζοντας τον Οργανισμό όλο και πιο ψηλά.

    Ο ίδιος ο Άγγλος μάνατζερ άλλωστε είχε χαρακτηρίσει πριν από λίγους μήνες το 2017 ως ένα έτος σκληρής δουλειάς και σημαντικών αλλαγών στον ΟΠΑΠ, με αιχμή του δόρατος την υλοποίηση (μετά από μία περιπέτεια αρκετών χρόνων) του πλάνου για τα VLTs, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

    Και πράγματι, χάρη στη σκληρή δουλειά του ικανότατου Damian Cope οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στην αγορά των τυχερών παιγνίων συνεχώς επεκτείνονται, με τον Οργανισμό να εξελίσσεται σε μία επιχείρηση παγκόσμιων προδιαγραφών, εφάμιλλη με αντίστοιχες του εξωτερικού.

    Φυσικά, το όνομα “ΟΠΑΠ” δεν θα ήταν τόσο αναγνωρίσιμο και δεν θα προκαλούσε τόσους θετικούς συνειρμούς, αν η επιχείρηση δεν είχε δείξει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Κατά καιρούς ο ΟΠΑΠ έχει στηρίξει πολυάριθμα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα, ενώ έχει αναλάβει το κόστος της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, “Αγία Σοφία” και “Π. Και Α. Κυριακού”.

    Τώρα, για μία ακόμα φορά ο ΟΠΑΠ πρωτοπορεί, μέσα από το πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη “χορηγία”, προσφέροντας σε 20 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να “μεγαλώσουν” όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

    Πάνω από 500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων επελέγησαν αρχικά οι 100 και μετά τη διαδικασία των συνεντεύξεων έμειναν 20 εξ αυτών, οι οποίες ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες ιδέες τους, το αξιόπιστο επιχειρηματικό τους μοντέλο και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

    Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, πρόκειται για εταιρείες άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά με μεγάλες προοπτικές, όπως είναι η Bläuel, ο μεγαλύτερος παραγωγός έξτρα παρθένου βιολογικού ελαιόλαδου στη Μάνη, ή η πλατφόρμα Spotawheel, που απλοποιεί τον έλεγχο ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

    Πολλές εταιρείες εστιάζουν στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, όπως η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, η παραγωγός ρυζιού KANAKAS και η Provertia, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των γαλακτοκομικών, όμως υπάρχουν και εταιρείες που στηρίζονται στην τεχνολογία, όπως η εφαρμογή για κινητά Pockee, αλλά και η Nanophos, που ασχολείται με τη νανοτεχνολογία.

    Στη λίστα των 20 εταιρειών βρίσκουμε ακόμα μία φαρμακευτική εταιρεία, μία εταιρεία καλλυντικών, μία υπηρεσία για τη φύλαξη και απασχόληση παιδιών, καθώς και δύο γνωστές ποτοποιίες: την αποσταγματοποιία Τσιλιλής και τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ.

    Ειδικότερα, οι είκοσι εταιρείες που εντάσσονται στο πρόγραμμα “Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ” είναι οι εξής:

    Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bofa Merrill Lynch: Γιατί κάνει ξαφνική επίθεση στις ελληνικές τράπεζες. Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές οι τιμές τους στο ΧΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΠΑ: Εμπιστευτική έρευνα για τον ρόλο της στην ενεργειακή κρίση από Κομισιόν και ΡΑE. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεόδωρος Φέσσας (Πρόεδρος ΣΕΒ): Μόνο με πολύ προσπάθεια θα αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο



    ΣΧΟΛΙΑ