• Business

    Έρχονται εξελίξεις: Μετά το Μetropolitan ακολουθεί το Υγεία και το Ερρίκος Ντυνάν;

    Eρρίκος Ντυνάν

    Eρρίκος Ντυνάν


    Πραγματικό “σεισμό” προκαλεί στην αγορά των ιδιωτικών νοσοκομείων η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Metropolitan Hospital από την CVC Capital Partners.

    Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη επένδυση ξένου fund σε μία αγορά που σε μεγάλο βαθμό έμεινε “απείραχτη” από τέτοιες κινήσεις τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία – δεν προσφέρουν δηλαδή ένα οποιοδήποτε προϊόν, αλλά κυριολεκτικά σώζουν ζωές. Ωστόσο, οι σοβαρές απώλειες του κλάδου από τα rebates και τα clawbacks, καθώς και η γενικότερη αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης, ανάγκασαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία να στραφούν σε τέτοιου είδους επιλογές για να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά και να αναπτυχθούν περαιτέρω, επενδύοντας στον ιατρικό τουρισμό, που αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο “χρυσωρυχείο” για τη χώρα μας.

    Η συμφωνία της CVC Capital Partners για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Metropolitan, και μάλιστα με τίμημα που φέρεται να είναι πολύ ικανοποιητικό (πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ), ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία, που επίσης αναζητούν συνεργασίες με επενδυτές. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο όμιλος Euromedica, ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, που παράλληλα κατέχει μεγάλο ποσοστό του ομίλου Υγεία (Υγεία, Μητέρα, Λητώ). Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη συνένωση του ομίλου Υγεία με το Ερρίκος Ντυνάν, που θα δημιουργούσε έναν πραγματικό κολοσσό στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, και μάλιστα έναν κολοσσό που θα έμενε σε ελληνικά χέρια και δεν θα περνούσε σε κάποιο ξένο fund.

    Αν και δεν είναι σαφές αν από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς υπάρχουν όντως σκέψεις για μία τέτοια συνένωση, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ερρίκος Ντυνάν φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της CVC Capital Partners, που φαίνεται ότι με την απόκτηση της πλειοψηφίας του Μetropolitan… άνοιξε η όρεξή της για αντίστοιχες επενδύσεις, καθώς οι σχετικές συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise Man: Όταν ο Σταθάκης έλεγε ότι θα προχωρήσει η υπόθεση της Βεύης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς- Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ακατάσχετο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ναυάγιο» στο χθεσινό δείπνο Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου με τους Θεσμούς



    ΣΧΟΛΙΑ