• Business

    Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Χάος δίχως τέλος

    teli

    Αυτοκίνητα


    Μαντάρα (για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη λέξη) τα έκαναν στο υπουργείο Οικονομικών με τον ηλεκτρονικό εντοπισμό και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, παρά το γεγονός ότι ήταν ή είναι ασφαλισμένα κανονικά, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων να καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

    Με βάση τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο, και φυσικά ο αριθμός αυτός προκαλεί ίλιγγο, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο. Ένα νούμερο, όμως, που δεν είναι πραγματικό, αφού είναι προφανές ότι, όσο κι αν το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι οξύ λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν στους δρόμους τόσα πολλά ανασφάλιστα οχήματα!

    Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό “κυνήγι” των ανασφάλιστων οχημάτων είναι γεμάτο λάθη, τα οποία αναπόφευκτα θα ταλαιπωρήσουν χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι ήδη έχουν λάβει “ραβασάκια” στο Taxisnet που τους ενημερώνουν ότι πρέπει να ασφαλίσουν τα (ήδη ασφαλισμένα!) οχήματά τους, αλλά και να πληρώσουν ένα παράβολο ύψους 250 ευρώ επειδή δεν το έχουν ήδη κάνει.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις η παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι το όχημα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο στο ηλεκτρονικό σύστημα της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας, και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του οχήματος να επικοινωνήσει με την εταιρεία για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, πρόκειται για οχήματα τα οποία έχουν μεταβιβαστεί ή έχουν τεθεί σε ακινησία, ωστόσο εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, και σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να μεταβεί στην εφορία και να καταθέσει τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο ή παροπλισμένο, ώστε να αποφύγει τις κυρώσεις.

    ‘Όλα αυτά φυσικά συνεπάγονται μία άνευ λόγου και αιτίας ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες που χωρίς να φταίνε θα μπλέξουν στα… γρανάζια της εφορίας για να γλιτώσουν ένα πρόστιμο που κακώς τους έχει επιβληθεί – αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει στο τέλος του προγράμματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσεκούρι στο εφάπαξ έως 15% για 250.000 δημόσιους υπαλλήλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Γιαννουσάκη-Λιμενικού: Γιατί οι πολιτικοί είναι μια μια ακόμα φόρα εκτεθειμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ