• Business

    New York Times: Μπλόκο στο deal των 8,5 δισ. δολ. της Tapestry (Coach) με την Capri από τις ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Joanne Crevoiserat, CEO Tapestry (Πηγή: Linkedin)


    Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σκέφτονται να εμποδίζουν τη συμφωνία των 8,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Capri Holdings από Tapestry, μητρική της Coach, ανέφερε η New York Times, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) αναμένεται να συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η συμφωνία πάντως έλαβε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας τη Δευτέρα.

    Αν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει έναν αμερικανικό κολοσσό στον τομέα της μόδας που – αν και δεν θα είναι τόσο μεγάλος όσο οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί – θα βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση στην τεράστια αγορά ειδών πολυτελείας. Καθώς θα συγκεντρωθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα έξι μάρκες μόδας: οι Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman της Tapestry και οι Versace, Jimmy Choo και Michael Kors της Capri.

    Τα έξι εμβληματικά brands έχουν παρουσία σε περισσότερες από 75 χώρες, οι οποίες αποφέρουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

    Η Tapestry θα αγοράσει τις μετοχές της Capri έναντι 57 δολ. έκαστη σε μετρητά, ποσό που αντιπροσωπεύει premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή τους (στα 39 δολ. περίπου).

    Οι μετοχές της Tapestry σημείωσαν άνοδο 2,1% πριν από το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, ενώ της Capri υποχώρησαν κατά 3,7%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Gucci: Πρώην μεγαλοστέλεχος των LVMH και Prada αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή CEO

    Clarins: Η κληρονόμος του κολοσσού προϊόντων ομορφιάς έτοιμη για νέες εξαγορές

    Πολυτελή ρολόγια: Εντυπωσιακό ροζ χρυσό με πράσινο καντράν η νέα τάση της μόδας



    ΣΧΟΛΙΑ