• Business

    Netflix: Στην φυλακή πρώην στέλεχος του κολοσού για δωροληψία και απάτη

    • NewsRoom
    εφαρμογή Netflix σε κινητό


    Το πρώην στέλεχος της Netflix Inc Μάικλ Κάιλ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για δωροληψία από εταιρείες τεχνολογίας με αντάλλαγμα την έγκριση συμβολαίων για προϊόντα και υπηρεσίες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

    Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινε ότι ο Μάικλ Κάιλ, πρώην αντιπρόεδρος του τομέα τεχνολογίας πληροφοριών, είναι ένοχος για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έπειτα από δίκη δύο εβδομάδων.

    «Η δωροδοκία υπονομεύει τον θεμιτό ανταγωνισμό και την καινοτομία σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό χώρο, και ιδιαίτερα στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον της Silicon Valley» αναφέρεται στην δικαστική απόφαση.

    Ο Κάιλ χρησιμοποίησε την επιρροή του στην εταιρεία για να εξαργυρώσει τις συμβάσεις της με πωλητές τεχνολογίας, προκειμένου να αποκομίσει ο ίδιος μετρητά και χρηματιστηριακούς τίτλους για τον εαυτό του.

    Αντιπρόεδρος στη Netflix από το 2011 έως το 2014, ο 49χρονος Κάιλ δέχτηκε δωροδοκίες άνω των 500.000 δολαρίων και stock options από εννέα εταιρείες τεχνολογίας που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες στο Netflix.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Αγόρασε Coca Cola το 1988 και δεν έχει πουλήσει ούτε μια μετοχή ως τώρα

    Bitcoin: Οι λένε τώρα οι Bitcoin Bulls – Γιατί το 51%των νέων έχει επενδύσει στα κρυπτονομίσματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ