• Business

    Netflix και Amazon υποχρεώνονται να προβάλλουν ευρωπαϊκές παραγωγές

    • NewsRoom


    Yποχρεωμένες να περιλαμβάνουν παραγόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιεχόμενο στους ευρωπαϊκούς καταλόγους τους, σε ποσοστό τουλάχιστον 30% θα είναι οι Netflix, Amazon και άλλες εταιρείες υπηρεσιών video-on-demand, με βάση του νέου κανονισμού, που εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Οι Ευρωβουλευτές κλήθηκαν να υιοθετήσουν μία πολιτική, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, σε μία εποχή, στην οποία ολοένα και περισσότεροι παρακολουθούν τηλεοπτικά σόου, ταινίες και άλλο περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου, on demand και από τις κινητές συσκευές τους.

    Ο νέος κανονισμός, ο οποίος απαιτεί επίσης από τις online πλατφόρμες να βοηθούν στη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, θα πρέπει να λάβει την έγκριση και των κρατών- μελών της Ένωσης. Εάν αυτό γίνει, τα μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για την ενσωμάτωσή του στο εθνικό Δίκαιο.

    Ορισμένα κράτη- μέλη, όπως η Γαλλία, ήδη επιβάλλουν τον λεγόμενο «φόρο πολιτισμού», για τη στήριξη των τοπικών παραγωγών περιεχομένου. Οι πάροχοι on demand υπηρεσιών, που έχουν συνδρομητές στη Γαλλία, αλλά όχι κεντρικά γραφεία, πληρώνουν φόρο ίσο με το 2% των εσόδων τους στη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Netflix: Είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 15 δολάρια την ώρα ο κατώτατος μισθός της Amazon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Bloomberg: 3.000 καταστήματα χωρίς ταμεία από την Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ