• Business

    Nestle: Πούλησε την κινέζικη Yinlu στην Food Wise, τον μεγαλύτερο όμιλο συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο

    • NewsRoom

    The company birds nest logo sits on a flag outside the Nestle SA headquarters in Vevey, Switzerland, on Thursday, Oct. 20, 2016. Nestle cut its full-year forecast after the world’s biggest food company’s nine-month revenue rose at the weakest pace in more than a decade, hurt by slowing growth in emerging markets and deflation in Europe and North America. Photographer: Michele Limina/Bloomberg


    Η Nestle συμφώνησε να πουλήσει την κινέζικη επιχείρηση γάλακτος Yinlu, στην Food Wise Co Ltd, εταιρεία που ελέγχεται από την οικογένεια του ιδρυτή της Yinlu, Chen Qingshui, τον μεγαλύτερο όμιλο συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Η Nestle δεν έδωσε οικονομικούς όρους για τη συμφωνία, η οποία ωστόσο αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Η Nestle βρίσκεται σε διαδικασία αποεπένδυσης από εταιρείες που δεν αποδίδουν, και έθεσε την North America και την Yinlu υπό στρατηγική θεώρηση.

    Η συμφωνία καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της Yinlu, συμπεριλαμβανομένων των πέντε εργοστασίων της σε Fujian, Anhui, Hubei, Shandong και Sichuan. Οι μάρκες Yinlu είχαν πωλήσεις 700 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (768 εκατομμύρια δολάρια) το 2019.

    Η συναλλαγή επιτρέπει στη Nestle να επικεντρώνεται σε βασικές κατηγορίες στην Κίνα: διατροφή βρεφών, ζαχαροπλαστική, καφές, μαγειρική, γαλακτοκομικά προϊόντα και περιποίηση κατοικίδιων ζώων, ανέφερε, προσθέτοντας ότι παρέμεινε πλήρως δεσμευμένη στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της με πωλήσεις σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων Ελβετών φράγκα το 2019.

    Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Nestle θα διατηρήσει την επιχείρηση καφέ έτοιμης προς κατανάλωση (RTD) Nescafe και θα διανείμει τα προϊόντα στο μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης περιοχής της Κίνας.

    Η Yinlu θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα προϊόντα Nescafe RTD για το Nestle και να διανέμει τα προϊόντα σε διάφορες επαρχίες. Η Yinlu θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να πωλεί προϊόντα Nestea κατόπιν άδειας από τη Nestle



    ΣΧΟΛΙΑ